SKener: Iznenadili bi nas da su bili dosljedni!

Blog 13. tra 202111:18 > 11:20 0 komentara
Ludvig Thunman

Eh, kada je samo jedna ruka protiv odluke koja je izazvala pravu lavinu priopćenja jasno je da je nešto trulo.

Baš takva situacija dogodila se nakon odluke Upravne odluke Hrvatskog rukometnog saveza o odgodi natjecanja do pred sam kraj svibnja.

Da stvar bude apsurdnija klubovi su za odluku saznali putem priopćenja na službenoj stranici HRS-a.

Glas su ovog puta digli i ženski klubovi jer ide većina njih ne zna kako će odigrati utakmice u lipnju jer krajem svibnja većini igračica istječu ugovori.

“Odluka je to koja će na ovaj način pogaziti ono malo natjecateljskog sporta što se uspjelo sačuvati u ovim vremenima pandemije”, oglasili su se iz Podravke pa dodali:

“Čini se kako u ovom trenutku nije bitna informacija da će rukometni klub koji ima 25 naslova prvaka i 23 osvojena Kupa Hrvatske, prvenstvenu sezonu biti prisiljen završiti s juniorkama koje će paralelno u tom razdoblju završavati školu, pisati maturu i upisivati se na fakultet. Jednako tako u slučaju osvajanja prvenstva, igračice koje su cijelu sezonu radile i trudile se da ostvare zacrtane domaće ciljeve, neće sa svojom ekipom podići trofej kao ni dobiti zasluženu medalju oko vrata.”

Slično razmišljaju i u Koki.

“U Upravnom odboru HRS-a ne postoje ljudi koji bi štitili interese kompletnog ženskog i muškog rukometa. Imaju iznimno loš odnos prema klubovima i ne postoji komunikacija prema klubovima, nego se nama samo serviraju odluke”, rekao je za SN izvršni direktor Koke Damir Premužić pa istaknuo još jedan veliki potencijalni problem.

“Više od 50 posto njih se ne želi cijepiti što je njihovo pravo. Sve su pitale i o kojem je cjepivu riječ, na što nismo imali odgovor, ali smo dobili njihov da ako je u pitanju AstraZeneca ne želi se cijepiti niti jedna.

HRS između ostalih ima plan da se prije nastavka prvenstva cijepe svi igrači i igračice. Nekako se ne čini neizvedivo.

Naravno, da su apsurd na kraju bude još veći se pobrinuo HRS koji je eto od 14. do 16. travnja u Poreču organizirao HEP Croatia Cup gdje će uz brončane Kraljice šoka nastupiti svjetske prvakinje Nizozemke i bivše svjetske prvakinje Brazilke.

Da, zbog koronavirusa Hrvatsku neće voditi izbornik Nenad Šoštarić te neće igrati dvije vrlo važne igračice Larissa Kalaus i Paula Posavec.

Koliko god će nam biti drago napokon vidjeti hrvatske rukometašice na terenu, toliko nam je nelogična odluka HRS-a da nakon svih odluka koji su donijeli ovaj turnir ipak održe.

No, logika im nije jača strana, pokazali su to već nebrojeno puta. Iznenadili bi nas da su bili dosljedni…

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!