SKener: Imamo li novog Laca i Peru?!

Blog 24. sij 202218:37 > 18:40 0 komentara
Jure Erzen / kolektiff

Tko bi nakon 12. minute utakmice Hrvatska - Island u kojima su naši reprezentativci zabili samo dva gola, a izbornik Hrvoje Horvat na minuti odmora razmišlja samo o obrani, pomislio da će na kraju Kauboji slaviti.

Samo šest minuta kasnije gubili smo i pet razlike, da bi u nastavku napokon proradila ta toliko zazivana obrana, pa smo još uz sjajno raspoloženog Ivana Pešića stigli do velikog preokreta. I onda zamalo i sami prokockali pet razlike. No, iskoprcali smo nekako ta prva dva boda u drugom krugu kako ne bismo bili jedina od 12 najboljih europskih reprezentacija s nulom na kontu.

Nakon debakla protiv Crne Gore, Hrvatska je u posljednje dvije utakmice protiv Danske i Islanda pokazala da nije zaboravila igrati rukomet. Dapače, na momente je u tih 120 minuta to izgledalo jako, jako dobro.

Napokon smo danas imali i golmana. Pešiću je očito dobro došao odlazak na tribine protiv Danske, pa je danas fantastično otvorio utakmicu. Ponajviše zahvaljujući njemu prednost Islanda u prvom poluvremenu nije bila veća od pet razlike. Zlobnici će reći lakše je braniti kada pritiska nema.

Fantastičnu utakmicu još su jednom odigrala dva predvodnika mlade garde, Tin Lučin (22 godine) i Ivan Martinović (24). Prvi je zabio šest, drugi pet golova, a zajedno gotovo polovicu golova hrvatske reprezentacije.

Jednog su nam stvorili Austrijanci, drugi je već s 19 godina otišao trbuhom za kruhom preko granice nakon što je shvatio da je pogriješio odlaskom u PPD Zagreb. No, dokaz su da je lako pomladiti reprezentaciju kada imaš s kim, iako za Lučina mnogi nisu ni čuli prije prvenstva. No, dečki igraju na pozicijama koje su godinama ‘rak rana’ hrvatske reprezentacije. Možemo reći – napokon imamo igrače koji se usude i mogu probiti golmane izvana.

No, pitanje koje se mora postaviti, imamo li dovoljno kvalitetnu struku, a potom i širinu u reprezentaciji, da taj njihov potencijal jednog dana i iskoristimo i ponovno budemo momčad za velike stvari na svjetskim i europskim prvenstvima?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!