SKener: Gospodine Krznaru, zato vam traže zamjenu

Blog 25. stu 202121:44 > 21:53 0 komentara
PIOTR KUCZA/FOTOPYK/NEWSPIX.PL

Bila je to ona večer u kojoj nije bilo Brune Petkovića, a tada nema ni Dinama.

Dobar dio konferencije za novinare uoči dvoboja Dinama i Genka bio je posvećen napisima o sudbini Damira Krznara.

“To je dio folklora. To mene uopće ne zanima, znam što trebam raditi”, rekao je Dinamov strateg.

Da je momčad srcem i dušom uz Krznara prisnažio je i Arijan Ademi.

“Na utakmici možete vidjeti kolika je naša želja, naravno da smo iza trenera.”

Pričati u profesionalizmu o motivu i želji je po meni bespredmetna. Tko ne može ispuniti fundament ne bi se trebao baviti ovim poslom. Ademi nije jedan od tih, on je zapravo predvodnik snage i energije. No, previše ozljeda je imao da bi protiv Genka bio pravi Ademi. Drugo je pitanje – mogu li ovi igrači Dinama igrati u kontinuitetu dobro da bi trener mogao mirno spavati.

Dvoboj protiv Genka je pokazao da Dinamo nije spreman biti na visini zadatka na kakvom je bio posljednje tri sezone. Momčad je promijenjena, novi je trener, a očekivanja klupske uprave su uvijek visoka. Nakon utakmice je bivši Dinamov igrač Tomislav Rukavina rekao da se Dinamo uplašio prigode, odnosno da je Genk momčad protiv koje se morao uzeti veći rizik. Naprotiv, Genk je u posljednjih pola sata mogao odnijeti sva tri boda i završiti pobjedu.

Belgijci su naučili lekciju iz prve utakmice, a Dinamo nije imao raspoloženog igrača koji bi povukao momčad, nije imao dva, tri prava pojedinca, a bez toga se ne može igrati nogomet na ovoj razini. Bruno Petković, nogometno je nedvojbeno lider ove momčadi, no bio je to onaj četvrtak kada Bruno nije bio raspoložen. Pazio je belgijski trener na njega, čuvao ga nerijetko s dvojicom igrača, a Petković se nije razbudio. A to je za ovaj i ovakav Dinamo ipak previše.

Mislim da Dinamov trener ima puno problema. Europska jesen je osrednja, no problem je što je momčad zaglibila u prvenstvu. A to je zna se za sve one koji još uvijek vode Dinamo najbitnije. Prvo – naslov prvaka donosi kvalifikacije za Ligu prvaka, a nakon toga i vrijednost igrača raste. A bez vrijednih igrača koje treba prodati gazde postaju nervozne.

Dosta Dinamovih igrača nije na svojoj gornjoj granici kvalitete u kontinuitetu, a to je najveći problem s kojim se susreo Dinamov trener. A druge momčadi, koje još uvijek nemaju Dinamovu klasu mogu parirati Plavima. E, pa zbog toga gospodine Krznaru, vama traže zamjenu.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!