SKener: Eh, taj prokleti jedan centimetar!

Atletika 19. velj 20219:04 > 9:06 1 komentar
Foto: Cameron Spencer/Getty Images

Dugogodišnja borba s ozljedama natjerala je jednu od najvećih hrvatskih sportašica svih vremena Blanku Vlašić da objavi kraj karijere.

Blanka je u 38. godini odlučila reći zbogom!

Na mitinzima ju nismo gledali od Rija, ozljede su uvijek bile jače od nje, pa je danas odlučila reći konačno zbogom preskanju letvice.

“Još od Rija se trudim zakrpati ozljedu, punih četiri godine nade da ću još jednom stati pred letvicu i izazvati samu sebe. Dišem sport od svog rođenja, skok u vis je nedjeljivi dio mene i tako će uvijek biti. Zato sam pustila da odluka o prestanku karijere dođe prirodno”, napisala je između ostalog Blanka u emotivnom pismu kojim je potvrdila kraj.

Osvojila je 19 velikih medalja, od čega 13 zlatnih. Splićanka je osvojila dva naslova svjetske prvakinje (Osaka 2007. i Berlin 2009.) na otvorenom i dvaput u dvorani (Valencia 2008. i Doha 2010.), jednom je bila europska prvakinja (Barcelona 2010.), a na olimpijskim igrama je osvojila srebro 2008. u Pekingu te broncu 2016. u Rio de Janeiru.

Preko dva metra u karijeri je ‘skakala’ čak 165 puta, a 2009. na Hanžeku je postavila drugi najbolji rezultat svih vremena od 208 centimetara. Samo jedan centimetar manje od legendarne Stefke Kostadinove koja je svjetski rekord postavila još 1987.

Jedan centimetar joj je nedostajao i za ostvarenje sna o olimpijskom zlatu, kad je u Pekingu 2008. imala preskočenih 205 cm kao i pobjednica Belgijka Tia Hellebaut, koja je tu visinu svladala u prvom, a Blanka u drugom pokušaju.

“Ponosna sam na svoju karijeru”, istaknula je Blanka.

Kako i ne bi bila. Brojke same govore za sebe kada pogledamo njezinu blistavu karijeru.

Zato, hvala Blanka na svim lijepim trenucima koje si nam podarila…

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare