SKener: Eh, kad gazda kaže ‘Odi svojim putem’

Blog 27. svi 202211:31 0 komentara
Daniel Karmann/picture-alliance/dpa/AP Images

Rijeka je drugu sezonu zaredom završila bez trofeja, nakon što su završili četvrti u prvenstvu, u četvrtak su izgubili i finale SuperSport Hrvatskog kupa, na Poljudu ih je s 3:1 pobijedio Hajduk.

Rijeka je definitivno od vodeće četvorke uoči ove sezone najmanje uložila u momčad, tek 650.000 eura, od čega 500.000 na dovođenje Jorgea Obregona iz Varaždina.

Dugo su pratili korak u prvenstvu, da bi onda nakon nekoliko neočekivanih posrtaja ispali iz utrke. Nada je ostao Kup, no u finalu je jednostavno Hajduk bio bolji i zasluženo uzeo trofej.

Pred Rijekom je vrlo zanimljivo ljeto, jer opet se najviše priča o odlascima. Iako je nedavno potpisao novi ugovor s klubom, još uvijek se ne zna hoće li momčad u novu sezonu povesti Goran Tomić.

“Ostajem li u Rijeci? Pustite me prvo da se odmorim ha-ha. Vidjet ćemo nakon toga”, rekao je nakon izgubljenog finala Tomić.

Povezuje se stratega Rijeke s Dinamom, no još uvijek nema bijelog dima iz Maksimira.

Put Maksimira s Rujevice sigurno će Josip Drmić, a nije isključeno da bi se plavi dres mogao vratiti i Domagoj Pavičić kojem također istječe ugovor s Rijekom.

“Mislim da biste to trebali njih izravno pitati. Igrači i treneri dolaze i odlaze, ne vidim tu nikakvu tragediju. Ako netko plaća više, danas živimo u svijetu novca. Ako će netko dobiti pet puta više nego što dobiva kod mene i prijateljski ode u Dinamo ili bilo gdje drugdje, ne vidim tu problem. To je njegov posao, to je njegov život. Kad je bio u Rijeci, dao je sve od sebe. Ja mu mogu samo zahvaliti, stisnuti ruku i reći: Evo, hvala ti puno što si bio ovdje s nama i odi svojim putem”, rekao je predsjednik Rijeke Damir Mišković.

Kada tome pridodate i odlazak kapetana Hrvoja Smolčića u Eintracht, pred sportskim direktorom Robertom Palikućom itekako je radno ljeto… Kad gazda već tako olako prepušta igrače konkurenciji.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!