SKener: Do nekih novih pajaca!

Blog 12. velj 202115:59 > 15:59 0 komentara
Foto: Hannah Peters/Getty Images

Rukomet je marginalan sport!

Poruka je to koja mi često dolazi na mobitel kada je rukomet top priča u hrvatskim medija.

Da, složit ćete se i nije da često dolazi, najčešće za vrijeme velikih natjecanja, ponekad kad se donose neke kontroverzne odluke vezane uz rukomet.

Jednu takvu u srijedu je opet donio EHF kada je odlučio ‘nagraditi’ najslabije momčadi te donio odluku da će svih 16 sudionaka Lige prvaka i u muškoj i u ženskoj konkurenciji igrati u osmini finala.

Da, za ‘nagradu’ će dobiti još dvije utakmice s momčadima koje ih nerijetko ostavljaju na minusu većem od deset golova razlike.

‘Nagrada’ za najbolje? Još dvije utakmice, jedno gostovanje, u ionako pretrpanom kalendaru u doba pandemije koronavirus.

EHF nas je uspio opet iznenaditi, baš kao i prije manje od godinu kada je odlučio ukinuti cijelu nokaut-fazu Lige prvaka te odredio tko će igrati Final Four u Kölnu.

Tom kontroverznom odlukom aktualni prvak Europe Vardar ostao je bez šansi da na terenu obrani naslov.

Cirkus, pravi cirkus! Stihovi jednog dobro poznatog glazbenika s ovih prostora krovnu rukometnu federaciju opisuju gotovo savršeno.

“Eto, i ova predstava je završena. Nadam se da ste uživali u njoj. Bilo je zadovoljstvo glupirati se za vas sve ove godine. Nadam se da ćemo se još vidjeti u nekom drugom gradu, na nekoj drugoj predstavi, u nekom drugom cirkusu”, lijepo nam pjeva…

Dok je nama EHF-a, cirkusa neće nedostajati, a rukomet će s pravom neki smatrati marginalnim sportom.

Do nekih novih pajaca…

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!