SKener: Čudni su putevi hajdučki

Blog 28. svi 202116:42 > 16:57
Manuel Geisser via Guliver

Hajduk je jučer objavio rastanak sa Paolom Tramezzanijem, a na njegovo mjesto postavio Šveđanina Jensa Gustafssona.

Vraćamo priču na početak ove godine kada je na mjesto glavnog trenera Majstora s mora postavljen Paolo Tramezzani. Opet se sve zahuktalo među splitskim navijačima, uvijek neki stranac, što će on napraviti na Poljudu i kojekakve priče.

Talijan je započeo dobro na klupi Hajduka, slavio je jedva protiv Šibenika u debiju. No, onda su se zaredali porazi od Dinama i Osijeka (koji su još prihvatljivi) te od Lokomotive na Poljudu (malo manje prihvatljiv). Prije stanke Hajduk je slavio na Rujevici protiv Rijeke, a to je opet napravio i nakon stanke kada su ponovno odmjerili snage. Krenuo je Hajduk dobro u ožujku, ali onda je stiglo ispadanje od Gorice u četvrtfinalu Kupa.

Opet su počele priče, ali Jakobušić i Nikoličius su očito znali što rade. Hajduk se probudio nakon tog ispadanja i od tamo negdje 20. ožujka do 22. svibnja kada su odigrali zadnju utakmicu ove sezone upisao svega dva poraza (opet ona dva prihvatljiva kao i ranije).

Tramezzani je imao uz sve to i obiteljske probleme, i na privatnom planu je vodio bitku i nije mu bilo lako. Osim toga, donio je Splićanima Europu, ali jedno je sigurno. Stalo mu je bilo do Hajduka i svaku je utakmicu proživljavao vrlo teško. Šteta samo da navijači nisu upoznali tog simpatičnog Mistera, kako mu tepaju.

I kad je sve sjelo na svoje ‘misto’, jučer opet novi šok. Tramezzani se rastaje sa Splićanima na gospodski način, rekao je Jakobušić. I stvarno vjerujemo da je bilo tako, možda nakon dužeg vremena kao da ni nema toliko trzavica na Poljudu i da se sve smirilo. Ali čudni su putevi hajdučki, Tramezzani je u toj teškoj sezoni donio Europu i napravio korak naprijed s Hajdukom, a osim toga i momčad ovako izgleda jako dobro.

Doveli su Gustafssona, valjda neće napraviti sada korak nazad s njim. Jakobušić i Nikoličius, nadajmo se, znaju što rade. Uostalom, Jakobušić je rekao danas na predstavljanju novog trenera da se Hajduk više nikad neće boriti za četvrto mjesto. Valjda ćemo napokon dobiti i to da se Hajduk bori za sami vrh HNL-a…