SKener: Čačiću, učiš li brže od Mourinha…

Blog 16. kol 202223:50 > 23:58 0 komentara
Mats Torbergsen/NTB via Guliver Images

Dinamo je pao na prvom ozbiljnom protivniku u novoj sezoni. Kako je to izgledalo u prvih 45 minuta na stadionu Aspmyra u Maksimiru mogu i biti zadovoljni konačnim rezultatom. Iako su Plavi u nastavku pokazali da ti Norvežani ipak nisu svemirci i da se protiv njih može igrati. Sukus je to prve utakmice play-offa Lige prvaka.

‘Hrabar radiomehaničar’, stiže mi poruka na mobitel nakon što su izašli sastavi za dvoboj na Aspmyri. Da, nije ništa Ante Čačić prepustio slučaju, pa smo od prve minute gledali Dinamo s Baturinom kao desetkom i Drmićem kao devetkom, dok su na klupi ostali Ivanušec i Petković.

U najavama smo slušali o tom ‘strašnom’ Bodo/Glimtu, a čini se da su se i dinamovci dobrano prestrašili jer u prvih 45 minuta Čačićevi izabranici nisu izgledali kao momčad koja se bori za Ligu prvaka i mogli su biti itekako zadovoljni što gube ‘samo’ 1:0.

Shvatio je trener hrvatskog prvaka na poluvremenu da je vrag odnio šalu i da ti Norvežani ipak nisu svemirci, pa je eto jednom i on na vrijeme odlučio reagirati. Ušli su odmah Ivanušec i Petković i gledali smo znatno bolji Dinamo. Plavoj devetki danas se opet igrao nogomet i prava je šteta što u 86. minuti lijepu solo akciju nije okrunio golom.

SofaScore

Dinamo je u tih 45 minuta pokazao da Bodo/Glimt ipak nije tako ‘strašan’, ali ipak su Norvežani stigli i do 13. uzastopne europske domaće pobjede.

Jose Mourinho prošle sezone s Romom ih je dobio tek iz četvrtog pokušaja, iako su kod kuće ranije ‘počastili’ šesticom, no dobio ih je kad je bilo najpotrebnije.

Čačić nema još dvije utakmice da nauči nešto više o norveškom prvaku, ima još 90, možda 120 minuta da pokaže da u Maksimiru nisu pogriješili što je od privremenog postao stalno rješenje. Samo će Plavi morati puno hrabriji nego što su to bili danas u Norveškoj.

I s Petkovićem, čije smo naznake buđenja vidjeli danas, Dinamo može navijače počastiti s još šest utakmica u Ligi prvaka. Šteta samo, što danas nije bilo više hrabrosti.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!