Je li Bogdanović odigrao posljednju utakmicu za Jazz?

Košarka 29. tra 202216:04 > 02. svi 2022 8:13 0 komentara
AP Photo/David Zalubowski via Guliver Image

Razočaravajuća sezona Utah Jazza stigla je svome kraju, bez prevelikog iznenađenja, momčad je poražena od bolje ekipe, i Luke Dončića koji je propustio pola serije.

Sumnja je stanovala u zraku već neko vrijeme, a postala je realnost nakon očajne serije prvog kruga protiv Dallas Mavericksa.

Jazz je izgubio ‘mojo’ kako bi rekli Amerikanci ili kulturnije rečeno, hrabrost. Lanjski playoff raspad sustava protiv Clippersa koji su tada igrali bez Kawhija Leonarda toliko je utjecao na ovu momčad Jazza da niti ponovljena epizoda što se rostera tiče nije uspjela puno toga promijeniti, štoviše, stvari su sada još i lošije.

AP Photo/Ringo H.W. Chiu via Guliver Image
ŠTO ĆE SE DOGODITI S ROSTEROM?

Rudy Gobert i Donovan Mitchell lani su potpisali nove ugovore, a klub mogu napustiti tek u ljeto 2025. godine. Trade jednog ili obojice jednostavno nije realan. Osim naravno, ako protuponuda bude toliko dobra da je Jazz jednostavno ne može odbiti. Ipak, Gobert je i dalje, prema mnogima, najbolji defenzivac lige, a Mitchell je zvijezda kakvu obožavaju navijači. Iako, njegova zvijezda ove je sezone manje sijala.

Mitchell je postao pročitana knjiga, igrač koji teško može kontrolirati činjenicu da gubi previše lopti i da prečesto kreće s izolacijskim metodama igre zbog čega pati čitava ekipa. On je svakako vođa ove momčadi Jazza, ali nije igrač koji će stvarati takvu prevagu koju primjerice na strani Mavsa stvara Luka Dončić.

Mitchell je velika želja New York Knicksa, na prvoj utakmici igranoj u Salt Lake Cityju, protiv Mavsa, u prvom redu tribina bilo je nekoliko ljudi iz uprave Knicksa što se nije svidjelo čelnicima Jazza. Međutim, Utah se ne mora brinuti da će New York preoteti njihovu omiljenu zvijezdu, Knicksi jednostavno nemaju što za ponuditi.

Što se tiče Goberta, proteklih mjeseci spominje se veliki interes upravo Mavsa. No, kao što je slučaj s Mitchellom, niti Dallas nema igrača, izuzev Dončića kojeg bi u Salt Lake Cityju poželjeli.

K tome, valja spomenuti kako Utah ovog ljeta nema niti jedan pick na draftu, bilo da je riječ o prvom ili drugom krugu.

Kevin Jairaj-USA TODAY Sports via Guliver Images
KAKVA JE SUDBINA BOJANA BOGDANOVIĆA?

Najbolji hrvatski igrač imao je još jednu dobru sezonu, šteta što je u šestoj utakmici protiv Mavsa promašio pobjednički šut, a imao je situaciju kakvu samo poželjeli može. Bojan je najbolji ‘žeton’ za trade koji Utah posjeduje. Pustimo na stranu Jordan Clarksona i Roycea O’Neala koji imaju vrijednost, ali oni su igrači s klupe, i to ključni, Jazzu se neće isplatiti riješiti se njihova utjecaja zbog blage financijske uštede. Tu je još Mike Conley koji je na ugovoru od 22 milijuna dolara po sezoni, a s obzirom na česte ozljede koje ga prati upitno jest što Jazz za njega može dobiti.

Bogdanović je druga priča. Nedavno je napunio 33 godine, a ovog ljeta ulazi u posljednju godinu ugovora vrijednu 19,5 milijuna dolara. Svake od tri sezone koje je proveo u Jazzu, Bojan je pokazao kako je investicija u njegove mogućnosti bila itekako opravdana. Bio je jedan od najboljih igrača Jazza.

Hrvatski igrač ove je sezone, kako je dijagnosticirao Bobby Marks s ESPN-a, šutirao 39 posto na ‘catch and shoot’ pokušajima trice zbog čega je bio plasiran među 15 najboljih šutera u ligi. K tome, kad je Bogdanović bio u postavi, Utah je ostvarila omjer 45-24. Bojanova vrijednost za Jazz je više nego očita.

No, isto tako Bogdanović će očekivati produženje ugovora, a pitanje jest hoće li mu Utah ponuditi novac koji će ga zadovoljiti, odnosno žele li uopće to učiniti ili će tražiti mlađeg igrača na njegovoj poziciji.

Ako se i dogodi trade, Bojan nema razloga strahovati. Već je godinama jedan od najboljih tricaša lige i u redu će čekati velik broj kvalitetnih ekipa koji će tražiti iskusnog i konstantnog šutera.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!