SKener: City je zaista mislio ‘podvaliti’ Unitedu…

Blog 27. kol 202120:40 > 23:11 0 komentara
AP Photo/Paulo Duarte, File

Nevjerojatan dan za navijače Manchester Uniteda i senzacionalan kraj prijelaznog roka.

Tko bi rekao, odlaskom (skoro) Eda Woodwarda, Manchester United je napokon uspio odraditi kvalitetan prijelazni rok. I to kako!

Godine frustracije koje je Woodward sam kreirao vlastitim nepoznavanjem pravila nogometnog tržišta pa pokušajima pregovaranja oko dovođenja važnih igrača da bi redovito te pregovore napuštao pognute glave. No, ovog ljeta stvari su se promijenile.

Old Trafford je ponovno krcat navijačima, a pred takvim auditorijem moraju igrati najbolji talenti nogometnog svijeta. Napokon je stigao Jadon Sancho, pa Raphael Varane, a sada šlag na tortu – Cristiano Ronaldo.

Sjećam se još dana kada je prvi put ušao u igru za United. Prošlo je nestvarnih 19 godina, odmah je oduševio s nekoliko driblinga, a Old Trafford je ključao od energije. Sedam prekrasnih godina, mnoštvo trofeja uključujući Liga prvaka i odlazak u Real Madrid. No, ‘GOAT’ se sada vratio kako tepaju mnogi ljubitelji nogometa diljem svijeta.

Ronaldo je nogometaš u poznim godinama, ali Cristiano nije tipičan igrač, to svi odavno znamo. Robot, stroj, čovjek koji će pozvati suigrače na ručak, pa im poslužiti salatu i običnu vodu, a zatim ih natjerati na trening kako je jednom prilikom ispričao Patrice Evra.

Čovjek je u 134 utakmice za Juventus zabio 101 gol. U jednoj od najtežih liga svijeta. I to u svojim godinama. Da, GOAT. Apsolutno.

Ipak, čovjek se nečemu i mora nasmijati kad je riječ ovoj priči dana. Čelnici Manchester Cityja zaista su mislili podvaliti gradskim rivalima i dovesti legendu kluba njima pred nosom?!? Da čovjek ‘pukne’ od smijeha…

Ne samo da nisu doveli Ronalda, nisu uspjeli dogovoriti niti Messija, a niti Kanea koji igra praktički u njihovom dvorištu. Stigao je samo Jack Grealish, a to je puno premalo za Pepa Guardiolu. Još su ostali i bez Bernarda Mendyja koji se sada najmanje brine za nogometnu karijeru.

Dolazak Ronalda nije propustio komentirati niti Jürgen Klopp. Kaže Nijemac ‘to nije ulog u budućnost‘…doista, vrlo je perceptivan taj Klopp. Ne, Cristiano nije ulog u budućnost, čovjek ima 36 godina, a i takav je ponajbolji igrač svijeta. Cristiano nije budućnost Uniteda, Cristiano je sadašnjost!

Manchester United je ponovno živ, jak, moćan, ponovno ganja naslov prvaka. Najveći klub u Engleskoj ne smije si dozvoliti da osam godina ne osvoji prvenstvo. Dvije tisuće i trinaesta je bila davno.

Dobrodošao kući Cristiano, Old Trafford te napokon dočekao…

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!