Melo bacao cigle – NBA ligu pogodio Pljucgate

Saša Živko 22. lis. 20185:39 > 5:41
Podijeli:
(Photo by Harry How/Getty Images)

Kakva subotnjo-nedjeljna noć u NBA ligi! Dobre utakmice, odlične završnice, Melo izgradio kuću od samih cigli, a veličanstveni finiš dočekali smo u Staples Centru gdje je nastao povijesni Pljucgate.

NBA sezona stara je pet dana i već smo dobili prvi skandal. I to kakav! Ipak, krenimo redom.

Carmelo ‘Melo’ Anthony prihvatio je ulogu prve rezerve u Rocketsima, nešto što nije dolazilo u obzir kada je lani igrao u Oklahomi. Ipak, čini se kako ga je njegov dobar prijatelj Chris Paul nagovorio da je to najbolje za njegovu karijeru. No, Melo ima i drugog prijatelja s kojim se suočio proteklog vikenda, LeBron James, ovoga puta u zlatnom dresu Lakersa.

Carmelo ne bi bio Melo da nije vrlo rano krenuo s ‘raketiranjem’ svega samo ne koša. Padale su cigla na ciglu, čak su i mladi momci koji sjede ispod koša s partvišom u ruci shvatili kako je postalo vrlo opasno čistiti ostatke ostataka silnog kamenja koje je Carmelo bacao prema košu Lakersa. Situacija je postala toliko ozbiljna da je čak JaVale McGee odlučio s klupe Lakersa premjestiti se bliže svlačionici.

Srećom, Melo u današnje vrijeme i nema preozbiljnu minutažu tako da je opasnost s vremenom nestala. Međutim, to nije bio kraj vruće večeri u Los Angelesu. Krema Hollywooda okupila se u prvim redovima, a mogao se naći i poneki reper, mislim da sam ugledao Big Boyja, Red Royja ili Hucci Guccija. Teško ih je sve zapamtiti, reperi niču brže nego političke stranke na ovim prostorima.

Na kraju je atmosferu zapalio pravi, originalni Pljucgate. Takvo nešto niti Watergate, a sigurno niti Deflategate nije doživio. Tko je zapravo pljucnuo Chrisa Paula? Kandidata je nekoliko. CP3 tvrdi da je to bio Rajon Rondo s kojim je ‘odradio’ šakački obračun, no službena snimka to ne može potvrditi. Jasno se vidi kako je u jednom trenutku Paul obrisao lice i naglo promijenio naličje, odjednom su poletjele šake. Lonzo Ball sakrio se iza Ivice Zupca koji je čuvao klupu Lakersa kad već ne može čuvati nikoga na parketu, Kyle Kuzma i Josh Hart odjednom su se sami pretvorili u repere pa su krenuli, sa sigurne udaljenosti, s uzvikivanjem ‘Yo mama’, to je uvijek bilo kontroverzno među NBA igračima. Ne diraj mi mamu, sunce ti tvoje!

No, misterij je ostao. Tko je pljucnuo Chrisa? Nova teorija kaže da je to Melo. Pa, u ime svega što je ciglovito i brdovito, kako je to moguće? Stručnjaci kažu da je Anthony nehotice, usred smirivanja strasti, želio nešto reći pa je slučajno pljucnuo svog suigrača ravno u čelo!

Ipak, postoje i druge teorije. Neki reper čije sam ime zaboravio, uglavnom onaj sa zlatnim ili željeznim zubima, navodno je kihnuo, ispala mu dva zuba i usput ‘ustrijelio’ sirotog Paula. Ili je možda Jack Nicholson vidio ženu s TV platna s kojom još nije spavao pa se pretjerano uzbudio. Ma ne, to definitivno ne može biti istina.

Dok promišljam kako je to zapravo bilo moguće, poput slijetanja Apola 10 u more, mislima mi se zakotrljala epizoda Seinfelda. Znate onu kada Kramer i Newman optužuju bejzbolaša Keitha Hernandeza kako ih je pljunuo. Jerry kasnije dokazuje kako je to zapravo bilo nemoguće, a čitav cirkus opisao je riječima koje možemo iskoristiti i za Pljucgate:

That was one magic loogie