SKener: Valjda je sad i Daliću jasno

Blog 10. lip. 202223:57
Podijeli:
Chumachenko Alexey

Uvjeravao me kolega, ono što su Francuzi nama, to smo mi Dancima. Istina, sumnjao sam...

Kada vidimo Francuze skidamo gaće, danas Danci nisu skinuli gaće, no nakon velike pobjede na Euru 1996., pa Svjetskog prvenstva 2018., danas su opet Hrvatskoj morali priznati da su bolji.

I to kakvoj Hrvatskoj, zaigrao se Zlatko Dalić s prvih 11, pa smo imali obranu koja gotovo sigurno više nikad neće zaigrati zajedno. I to s dva debitanta na stoperskim pozicijama, dobro Martin Erlić je zaigrao već u Splitu protiv Francuske, te 22-godišnji Josip Šutalo iz Dinama.

Erlić je samo potvrdio ono što smo vidjeli u Splitu, da će Dalić definitivno i za buduća okupljanja morati poziv uputiti prema Italiji. A tek debitant Šutalo. Gledajući još tog dečka u dresu Dinamo, postavljalo se pitanje zašto ga izbornik nije zvao ni ranije. Priliku je napokon danas dočekao, te dokazao valjda sad i Daliću da je moderan stoper koji mora imati mjesto među Vatrenima. I da Hrvatska s njim i Gvardiolom ima dva igrača koji će sljedećih 10 godina držati našu obranu.

SofaScore

Šteta je samo što Vrsaljko i Juranović na bočnim stranama, kao i ni vezni red u prvom poluvremenu nisu bili na razini pa da nešto pokažemo i prema naprijed. No, zato je Dalić odmah na početku nastavka odlučio gurnuti i Kovačića i Modrića uz Brozovića, pa smo napokon vidjeli da i ovaj trojac može zajedno. Kada smo uz to dobili i probojnog desnog beka u Stanišiću, Hrvatska je napokon počela igrati nogomet.

Moramo istaknuti i sjajnu podršku gotovo 1.500 hrvatskih navijača s Parkena, a kada se sve poklopi, kada zasvira radio, uvijek zabija Pašalić Mario. Našao se na pravom mjestu i zabio gol vrijedan tri boda.

Nema sumnje kako je ovom pobjedom Dalić kupio prijeko potreban mir uoči Francuza, koji gle čuda, nakon tri odigrane utakmice su na dnu skupine sa samo dva boda. Pa jel’ došlo vrijeme da jednom ne skinemo gaće pred njima, iako znamo da ranjeni lav je najopasniji. Ali znamo i kakvi su Hrvati u euforiji…

Komentari

Vaš komentar