SKener: Tko još vjeruje u Horvatove riječi?

Blog 26. sij 202222:15 0 komentara
REUTERS/Ognen Teofilovski

Iza Hrvatske je još jedan loš rukometni turnir, treći veliki neuspjeh u nizu, legende dijele 'šamarčine', a izbornik Hrvoje Horvat ima velike najave.

Danska, Švedska, Španjolska, bio je poredak prve tri reprezentacije na Svjetskom prvenstvu prije godinu dana u Egiptu. Spomenute tri reprezentacije bit će i u polufinalu Europskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj. Hrvatska? Napredovali smo, u Egiptu smo bili 15., s ovog Eura vraćamo se kao osma reprezentacija Europe.

Nakon što smo Euro završili remijem protiv desetkovane koronavirusom Nizozemske izbornik Hrvoje Horvat je bez pardona ispalio:

“Dobro je da smo sačuvali bod. To nam je bio sekundarni plan, da budemo ispred Crne Gore i Nizozemske, da ne izgubimo.”

Po riječima izbornika siječanj navijači mogli bi dobiti dojam da danas vlada novi rukometni poredak i da su reprezentacije Nizozemske i Crne Gore novi rukometni lideri. Možeš misliti…

Riječ je, ako niste pratili ovaj Euro, o jednoj reprezentaciji koja je izgubila deset razlike od Francuske, 12 od Danske, dok je druga izgubila devet razlike od Danske i Francuske, ali i deset od Islanda.

Jasno vam je da su još daleko od vrha, no na ovom prvenstvu se mogu pohvaliti da nisu izgubili od Hrvatske. Horvatovi izabranici na ovom Euru su imali tri pobjede, tri poraza i jedan remi u sedam utakmici. Na kraju dovoljno za osmo mjesto u Europi.

Jozo Cabraja / kolektiff

Nastavili smo tako niz neuspjeha, nakon 15. mjesta na SP-u u Egiptu te neodlaska na Olimpijske igre u Tokio. S pravom je nakon utakmice Goran Šprem zagrmio:

“Prosipamo godinama sticani ugled. Ovo je šamarčina. Nikome nije drago zbog ovoga. Umorni jesmo, ali i oni su.”

Da, koronavirus je svima stvorio probleme na ovom Euru. Koliko god Horvat pokušao pokazati da smo mi najveća žrtva, na njegovu žalost nismo bili iznimka i ne može to biti alibi za novi njegov neuspjeh na klupi Hrvatske.

Da, Martinović je pokazao da mu je mjesto u reprezentaciji, da, dobili smo Lučina, no treba li reprezentacija koju predvodi srednji vanjski europskog prvaka Barcelone Luka Cindrić kao sekundarni plan imati osvojiti barem bod protiv Nizozemske kako bi se završio ispred te ‘moćne rukometne nacije’.

Nekako sumnjamo… Ali Horvat najbolje zna, odnosno željeli bismo vjerovati da zna.

Jer kao što ste i ranije u tekstu pročitali, rezultati na klupi Hrvatske mu baš ne idu na ruku, a već u travnju tu su novi izazovi pred reprezentacijom. On već sanja medalju u Parizu…

“Vjerujem da javnost vidi ono što smo mi vidjeli prije prvenstva, vjerujem da se dečki mogu iz Pariza vratiti s medaljom.”

Pariz 2024. je jako daleko, za početak bi bilo lijepo vidjeti Svjetsko prvenstvo 2023. godine, kao i Europsko prvenstvo 2024. Jer bez rezultata tamo, Pariz ćemo, baš kao i Tokio, gledati ispred malih ekrana.

Želimo vjerovati da izbornik i Savez znaju što rade, ali rezultati na reprezentativnoj i klupskoj razini nažalost sugeriraju nam drugačije… Travanj će nam već dati neke odgovore, tko je u krivu…

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!