SKener: Rijeka je zasluženo zadnja, no ispasti neće

Blog 3. lis 202218:05 0 komentara
Emma Wallskog via Guliver Images

Rijeka tabori na dnu SuperSport HNL-a, pomaka nema ni nakon dolaska trećeg trenera u sezoni, a prvi čovjek kluba proziva 'pojačanja'.

Labrović, Velkovski, Krešić, Smolčić, Lepinjica, Selahi, Bušnja, Ampem, Murić, Vuk, Obregon (još su igrali: Gnezda Čerin, Pavičić, Abass, Solano, Stanić).

To je 16 igrača koji su sudjelovali u pobjedi Rijeke u posljednjem kolu HNL-a prošle sezone protiv Hrvatskog dragovoljca. Od njih 16 ovog ljeta u klubu su ostala osmorica.

Između ostalih ovog ljeta klub s Rujevice doveo je Mateja Mitrovića, Alena Halilovića, Matea Pavlovića, Marija Vrančića, Naisa Djouahra. Prema Transfermarktu potrošeno je 750.000 eura i to samo na 22-godišnjeg Djouarhu.

U Europi su ispali već na prvoj prepreci od Djurgardensa, no da će u SuperSport HNL-u nakon uvodne pobjede, deset kola biti bez pobjede malo je tko očekivao.

SofaScore

U međuvremenu je stigao i treći trener u sezoni, Serse Cosmi, no on je u četiri utakmice izvukao tek jedan bod i to kod kuće protiv Šibenika.

“Komentar je jednostavan. Nogomet je nogomet, ne samo u Hrvatskoj, bilo gdje u svijetu. Sastoji se od golova. Ako ne zabiješ gol, a mi to nismo uspjeli u četiri utakmice, sve postane jako komplicirano”, rekao je nakon nedjeljnog poraza 1:0 na Rujevici od Hajduka Cosmi.

Nešto kasnije ‘pojačanja’ koja se kao takva nisu pokazala, bocnuo je prvi čovjek kluba Damir Mišković.

“Problem je u glavama, u povredama, ali to nije isprika. Oni su profesionalci, nažalost od onih od kojih smo očekivali najviše, koje smo doveli da rade razliku, prepoznat će se sami pa ih ne moramo imenovati, ti koji su trebali povući i pomoći mladima još nisu došli u Rijeku.”

Pričaju kao da znaju što rade, no rezultata nema, Rijeka je danas potpuno zasluženo posljednja momčad HNL-a sa samo šest bodova u 11. kola. U tek dvije utakmice su sačuvali mrežu netaknutom.

U sljedećem kolu čeka ih utakmica koja bi s mogla pokazati jako bitnom, gostovanje kod Gorice koja baš kao i Rijeke igra sezonu ispod očekivanja te samo zbog bolje gol razlike nije posljednja.

Nema sumnje kako bi novi eventualni poraz dodatno uzburkao duhove u Rijeci. Mišković ističe da je Cosmi siguran, talijanski trener pak ipak dobar gard prema van i ugodno ga je slušati, no očekivati da se na Rujevici nešto pomakne prije zimskog prijelaznog roka je teško.

Jer ova Rijeka ipak nema kvalitetu za nešto više od borbe za opstanak. Jednostavno, politika da se svakog ljeta promijeni pola momčadi jednom je morala doći i na naplatu.

Ipak, ne sumnjamo da ćemo Rijeku i sljedeće godine gledati u HNL-u, ipak je Mišković jedan od glavnih ljudi HNS-a, a u klub s Rujevice previše je uložio, i vremena i truda.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!