SKener: ‘Plačljivko’ je ipak najveći!

Blog 2. pro 202123:49 > 23:49 0 komentara
AP Photo/Paulo Duarte, File

Cristiano Ronaldo u pobjedi Manchester Uniteda nad Arsenalom 3:2 ispisao je povijest jer je postao prvi nogometaš koji je zabio 800 golova u karijeri.

Povijesni trenutak dogodio se u 52. minuti kada je Rashford ubacio s lijeve strane, a Ronaldo nije imao težak zadatak da pogodio za 2:1.

SofaScore

Nešto kasnije zabio je Portugalac i 801. gol u karijeri kojim je donio pobjedu Unitedu u derbiju na Old Traffordu.

A kako je Ronaldo rasporedio taj 801 gol? Najviše, njih 450 zabio je u dresu Real Madrida, za Manchester United strijelac je bio 130 puta, u 115 navrata tresao je mrežu u dresu Portugala, u dresu Juventusa pogodio je u 101 navratu, dok je pet golova dodao u dresu Sportinga.

Ova živuća legenda će 5. veljače napuniti 37 godina, a igre ove sezone najavljuju da ne misli tako brzo stati. Uostalom, prošle je godine otkrio kako planira igrati do 40. godine.

“Mogu aktivno igrati nogomet do 40. godine, barem što se tiče fizičke spremnosti, a to nijednog trenutka ne želim dovesti u pitanje. Ono što je upitno jest moje psihičko stanje i kako ću se osjećati. To je ključna stvar koja će prevagnuti, a ja sam svjestan da sve ima svoj početak i kraj te da je logično da ne mogu vječno trajati. Ono što je bitno jest da se još uvijek osjećam jak i motiviran da osvajam nove trofeje, a sve dok je tako ja ću igrati nogomet”, jasan je bio Ronaldo.

Možda je ispao ‘plačljivko’ ovog tjedna kada je osporavao na društvenim mrežama sedmu Zlatnu loptu za Lionela Messija, no malo je bilo onih koji se s njim ne mogu složiti. No, nadamo se samo da nije mislio da je ovogodišnja trebala otići u njegove ruke.

Sofascore

I dok za ovu godinu nije sporno tko je najbolji, nema sumnje da će uvijek biti rasprava na pitanje tko je najveći svih vremena, iako pogled na rekorde koje je Ronaldo srušio, sugeriraju da bi on mogao biti taj.

Nema smisla da nabrajamo sve njegove rekorde, dovoljno je da kliknete na ovaj link i uvjerite se i sami gdje je sve rušio granice nemogućeg.

Najveći? Stvar je osobnog dojma, za mene dvojbe nema…

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!