SKener: Mjauk se gasi poštenjem

Blog 1. lis 202112:57 1 komentar
Adam Starszynski / PressFocus/NEWSPIX.PL

Čiji će se mjauk najglasnije čuti, moramo se zapitati nakon igrokaza koji dolazi iz hrvatske Kuće nogometa nakon afere Bebek.

Podigao je riječki sudac Ivan Bebek buru u hrvatskom nogometu izjava gdje je izvrijeđao komentatora Dalmatinskog portala Blaža Duplančića, a potom i sve hajdukovce.

“Ako ćemo mi ići da bi zadovoljili, ne znam, Hajduk ili navijački puk Hajdukov pa da ne bi oni onda mjaukali, onda najbolje da krenemo utakmicu sa 2:0 na Poljudu pa da onda nastavimo dalje, da možemo normalno suditi”, rekao je između ostalih Bebek na spornoj audio snimci.

Zatražio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić hitno pokretanje disciplinskog postupka protiv riječkog suca. Dan kasnije je jasno je rekao da je Bebek naštetio ugledu sudačke organizacije i da osuđuje njegov ispad.

I dok se čekalo priopćenje HNS-a, stiglo je ono HND-a (Hrvatsko novinarsko društvo). A cijelo to vrijeme Bebek se pripremao pa odradio posao u Poljskoj na utakmici Legije i Leicestera. Utakmicu je odradio bez repova, no novinarima BBC-a nije promaklo da se pravi važan na terenu.

“Sudac trči unatrag. To je često znak suca koji o sebi ima visoko mišljenje. Što misli tko je on da se može tako ponašati?”, napisali su Englezi.

Predsjednik je podigao glas i jasno dao do znanja da riječkog suca treba propisno kazniti, no kakva će kazna biti ne pita se njega nego Disciplinsku komisiju HNS-a.

Bebek nije delegiran za naredno kolo HNL-a, pa je HNS tako kupio vremena za eventualnu kaznu riječkom sucu.

HNS i s novim predsjednikom teško vraća vjeru u ionako poljuljanu instituciju. Puno je tu mijauka, malo kontkretnih poteza. Jasno je da Bebek više nikad ne može suditi u Splitu, kao ni Hajduku, no to je do društva u HNS-u. A tamo je sve moguće.

Mjaukanje se može ugasiti samo poštenim i jasnim odlukama… Hoćemo li jednu takvu dočekati i iz HNS-a?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare