SKener: Koliko je Rebićev istup zapravo bio ‘pogrešan’

Blog 12. lis 202112:49 > 12:52 0 komentara
REUTERS/Petr David Josek

Dominirali smo, igrali dobro, no nijanse su presudile. Okvir gola sinoć nije bio na našoj strani, a i jedna Perišićeva peta u krivom se trenutku našla na krivom mjestu.

Kao rezultat toga Hrvatska je u Gradskom vrtu ispustila dva boda protiv Slovačke u borbi s Rusijom za prvo mjesto u skupini. Dobra je vijest da još uvijek držimo sve u svojim rukama i da smo s dvije pobjede sigurno u Kataru.

Nakon tri godine lutanja u Ligi nacija gdje nije isprofilirao momčadd za ove kvalifikacije, izbornik Zlatko Dalić opet je odlučio eksperimentirati.

Pa je tako u odnosu na momčad koja je na Cipru uzela tri boda promijenio četiri igrača. ‘Viša sila’ nalagala je samo jednu prisilnu promjenu, onu kartoniranog Matea Kovačića.

U rujanskim kvalifikacijama Andrej Kramarić i Marko Livaja pokazali su da mogu zajedno i to je funkcioniralo jako dobro. Došao je listopad, a spomenuti dvojac je na terenu ukupno zajedno proveo 18 minuta!!!

Livaji nisu pomogli golovi protiv Slovenije i Cipra da zadobije povjerenje Dalića i protiv Slovaka u Gradskom vrtu istrči u prvih 11. Zlobnici će reći da neki drugi moraju igrati zbog nekih interesa, no to su samo krčmarske priče, u njih nećemo ulaziti.

Dalić je taj koji odgovara za rezultat, pa tako i onaj koji bira one koji će igrati. Nije na nama da preispitujemo bi li nam dobro u ovakvim utakmicama kao što je ova protiv Slovačke dobro došli Bruno Petković ili Ante Rebić.

Za kraj ćemo samo citirati Rebićevu izjavu zbog koje se našao na stupu srama u hrvatskoj javnosti.

“Nakon svega nije ni bitno tko je’‘krivac’, činjenica je da smo zadnje dvije, tri godine sranje. Osobno mi je žao što nismo imali nekoga da iskoristi ovu talentiranu generaciju + dva genijalca (L i M), da napravimo nešto (puno) više na ovom prvenstvu.”

Da, sad je jasno da i nakon prvenstva se nastavlja lutanje i da Hrvatska više nije autoritet prosječnim europskim reprezentacijama. Dobra je vijest da su najmanje dodatne kvalifikacije osigurane i da sami odlučujemo o svojoj sudbini.

Nadamo se samo da će Dalićeva sretna zvijezda u Splitu visoko zasjati na nebu. Uz uvjet, da ‘preživimo’ Maltu… Znajući povijest Hrvatske u takvim utakmicama s pravom strepimo…

Hrvatska, sretno…

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!