SKener: Koja bruka – evo gdje je vaš ‘nikad jači HNL’!

Blog 29. srp 20229:08 > 9:20 0 komentara
Sanjin Strukic/ via Xinhua

Već prošlog ljeta mogli smo se uvjeriti kakva su sila klubovi iz Kazahstana za hrvatske, kada je Tobol izbacio Hajduk, da bi nam to sada demonstrirao i Kizilžar.

Ako niste znali Kizilžar je 12. momčad Kazahstana koja je u prvih 15. kola tamošnjeg prvenstva upisala samo tri pobjede te je trenutno samo tri boda iznad mjesta koja vode u niži rang natjecanja.

E, da, ta je momčad održala lekciju trećoj momčadi HNL-a prošle sezone. Jer eto danas svi igraju nogomet. No, zato je Djurgarden potpuno opravdao status favorita protiv Rijeke i slavio u obje utakmice.

Tako je ‘nikad jači HNL‘ već nakon prvih prepreka spao na kluba – Dinamo i Hajduk.

Dobra je vijest da je Dinamo izbacivanje Shkupija osigurao još najmanje deset europskih utakmica ove sezone. No, klub iz Maksimira opet ne može sam, jasno je kako nakon ispadanja Rijeke i Osijeka sada ‘potegnuti’ mora i Hajduk kojeg čeka težak zadatak protiv Vitorije Guimaraes.

Samo su Bjelorusi gori

U prvih šest europskih utakmica hrvatski su klubovi ostvarili dvije pobjede, jedan remi i čak tri poraza. Dovoljno za 0.625 bodova ove sezone. Od HNL-a gori su samo Bjelorusi. Ako ne vjerujete, ovdje pogledajte dokaz.

Zanimljivo je pogledati u kojem je društvu jedini predstavnik HNL-u u Konferencijskoj ligi. Na jednom predstavniku u tom natjecanju između ostalih ostali su Kosovo, BiH, Bjelorusija, Makedonija, Estonija. Lihtenštajn, Moldavija.

Znate li da jednog predstavnika više od HNL-a imaju Island, Latvija, Farski Otoci i Kazahstan. Da, Malta ima čak tri kluba u trećem pretkolu Konferencijske lige.

A sanjamo klub i u Europa ligi ili čak o dva u Ligi prvaka kao Srbi od sljedeće sezone.

Koliko smo samo kroz prošlu sezonu slušali o nikad jačem HNL-u gdje se četiri kluba do same završnice prvenstva bore za naslov. Čekajući da taj nikad jači HNL zasja i u Europi.

A onda debakl, bruka… Nazovite kako to god hoćete. Gdje je mjesto nikad jačem HNL-u jasno su pokazali prošle sezone Šerif, Tobol, CSKA Sofia, PAOK, a ove Djurgarden i Kizilžar.

Do neke nove sezone, do nekog novog kazahstanskog ‘velikana’. Ne živite u bajkama kada je riječ o HNL-u. Pokazali su nam gdje nam je mjesto. A i što očekivati od lige gdje klubovi odgađaju prvenstvene utakmice jer nisu sposobni igrati dva puta tjedno…

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!