SKener: Dalić je pokazao da ni on nije taj

Blog 7. lip 202211:42 > 11:45 1 komentar
REUTERS/Yves Herman

Po izjavama aktera i komentarima navijačima nakon remija Hrvatske 1:1 protiv Francuske dobili bi dojam da smo postali svjetski prvaci, a ne da smo osvojili prvi bod u trećem izdanju Lige nacija protiv objektivno B ili C momčadi svjetskih prvaka.

Iskreno ne znam što su ljudi očekivali nakon blamaže i debakla u Gradskom vrtu u petak protiv Austrije i teškog 3:0 poraza na otvaranju Lige nacija. Pa makar u ponedjeljak s druge strane stajali svjetski prvaci, bilo je vrijeme da igrači pokažu karakter i borbu.

Da slučajno ne bi opet morao reagirati izbornik i prozivati navijače, kao što je to učinio Slavoncima, koji su, gle čuda, tako odlučili ‘počastiti’ igrače kojima se nije igrao nogomet u Gradskom vrtu.

“Pogotovo mi je žao što je to bilo u Slavoniji, u Osijeku. Da Hrvatska izgubi i deset utakmica zaredom, ovi dečki nisu zaslužili zvižduke. Oni čine zajedništvo i čine veselim hrvatski narod”, zagrmio je svjetski doprvak koji eto dopušta da se njega kritizira, ali ne i igrače.

Izborniče, radije bismo čuli zašto smo 75 minuta s ‘najjačim veznim redom na svijetu’ bili u podređenom položaju rezervama Francuske na svom terenu, a tek proigrali kada su izašli Modrić i Kovačić, umjesto da se obračunavate s navijačima, koji su eto i platili da vas bodre, i koji eto imaju potpuno pravo da kritiziraju, ako ne vide ono što žele vidjeti. Tako je to u svijetu, a nije ni ovaj Balkan nije daleko od toga.

SofaScore

Ako ste se već orijentirali na kontre, kako to da je u prvih 11 bio samo jedan igrač koju kontru može istrčati – Josip Brekalo.

Možda se Daliću jednostavno ne igra Liga nacija, što bi se dalo naslutiti iz izjave nakon ‘velikog’ remija na Poljudu.

“Napomenuo sam da mene ova Liga nacija ne ide i ja bih bio najsretniji da se ova Liga nacija ukine.”

Znamo da svjetski doprvak nikako da se nađe ‘na ti’ s ovim natjecanjem. U 12 utakmica upisao je tek dvije pobjede uz osam poraza, uz gol razliku 14:30. Rasipanje ugleda svjetskog dopravaka? O itekako…

Možda da izbornik uzme predah i da nekom drugom da vodi reprezentaciju u Ligi nacija, kada mu se već ne igra to natjecanje, a on potpuno svjež neka dočeka Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Pred nama su još dvije lipanjske utakmice, Danska i Francuska… I to na gostovanjima. Teško da može biti teže. Dalić ni u četvrtom pokušaju nije uspio protiv Francuza, ajde nakon prethodne tri utakmice, ovog puta barem nije izgubio.

Zasad je pokazao da ni on nije taj… Imat će novu priliku protiv Trikolora, već za šest dana, a u tih šest dana nadamo se da nećemo opet slušati izbornikove obračune s navijačima, kao ni priče o ukidanju natjecanje koje eto igraju svi…

Izborniče, bavite se nogometom, to je vaš posao…

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare