Od prevelikog hypea do epske katastrofe

Blog 26. tra 202215:20 > 15:22
Brad Penner-USA TODAY Sports via Guliver Images

Kladionice su prije početka sezone kao glavne favorite za NBA finale vidjele Brooklyn Netse i Los Angeles Lakerse. Momčad s Istoka pometena je u prvom krugu doigravanja od Boston Celticsa, drugi nisu ni vidjeli doigravanje.

Najopasniji sedmi nositelj u povijesti američkog sporta! Tako su tepali Brooklyn Netsima nakon što su kroz play-in izborili NBA doigravanje i dvoboj s Boston Celticsima.

Momčad koja je prošle sezone sa samo jednom zdravom zvijezdom ispala u majstorici polufinala konferencije, ovog puta pometena je s 4:0 u prvom krugu doigravanja. Netsi su napravili to da Celticsi izgledaju kao oni iz najtrofejnijih dana kada su dominirali NBA ligom. Netsi su bili potpuno neorganizirani, a prema njihovom vlastitom priznanju nedostajalo im je i srca da pruže bolji otpor Bostonu.

Trener Steve Nash je rekao da nisu imali potreban intenzitet u drugoj utakmici, za treću je Blake Griffin istaknuo da im je fali potreban duh, da bi za četvrtu Nash poručio kako su ostali bez goriva.

Bez goriva. Bez odgovora za Celticse za epsku katastrofu. Prikladan završetak sezone koja je započela s tolikim obećanjima i očekivanjima.

“Ponosan sam na naše dečke zbog borbe nakon svega što smo prošli”, poručio je Nash.

A što su to prošli Netsi. Izdržali su ozljedu Kevina Duranta i standardne probleme s Covid-om, no za sve drugo su si sami krivi.

AP Photo/Mary Altaffer

Potpuno promašeni trade Jamesa Hardena za Bena Simmonsa, koji eto nije uopće zaigrao ove sezone. Brada se u Brooklynu zadržao tek nešto malo od godine dana, a u Netsima kao da nisu ni znali što dobivaju kada su ga dovodili iz Rocketsa. Očito nisu znali kako ga održati dovoljno sretnim, pa se Big 3 pretvorio u Big 2.

Još je veći problem za Netse bio Kyrie Irving, koji se odbijao cijepiti te je odigrao samo 29 utakmica ligaške sezone. Irving je imao svoje razloge, da bi Netsi, kada je zagustilo, pokazali bezdušan stav tražeći ga da se vrati na posao, pod cijenu kazne.

“Teško je bilo samo uključiti okidač i samo reći: od danas smo sjajna momčad”, pokušao je objasniti Irving nakon ispadanja. Osjećao je ovaj sjajni igrač da je iznevjerio momčadi, ali sada je prekasno za žaljenje. O svom izboru može razmišljati cijelo ljeto.

AP Photo/David Zalubowski via Guliver

Baš kao što i vlasnici Netsa imaju dugo ljeto da razmišljaju što dalje. Hoće li se opet slušati Kevin Durant koji na klupi nije želio Kennyja Atkinonsa, već novaka, ali i velikog prijatelja Nasha. Steve će sada morati dati neke odgovore, prije svega o lošim rotacijama, kao i na pitanje zašto nije koristio Lamarcusa Aldrigea.

Ili će možda poslušati savjet Irvinga od prije dvije godine kada je rekao ‘trener je nebitan, to mogu biti ja ili KD’.

“S***a se događaju, nećemo plakati. Nije vrijeme da bijesnimo, već da vidimo kako možemo biti bolji”, nakon ispadanja je poručila prva zvijezda momčadi Kevin Durant.

Velike najave, preveliki hype i nakon svega kraj kakav su zaslužili. Hoće li biti pametniji dogodine?