SKener: Utakmica koja se dogodi jednom u sto godina

Blog 7. srp 202121:40 > 21:49
Aleksandar Djorovic

Dinamo je otvorio europsku sezonu pobjedom od 3:2 nad islandskim Valurom na Maksimiru.

Momčad Damira Krznara je u prvoj utakmici prvog pretkola Lige prvaka bila bez praktički pola ekipe. Reprezentativci Hrvatske, ali i reprezentativac Švicarske nisu bili na raspolaganju, međutim to se uopće nije osjetilo sve do same završnice utakmice.

Dinamo je vodio 3:0 i najbolji igrač utakmice Arijan Ademi je promašio kazneni udarac. Činilo se u tom trenu da neće biti posljedica zbog toga, ali katastrofalne reakcije Stojanovića i Lauritsena donijele su ovoj utakmici neočekivan obrat. Umjesto izleta na Island,  Dinamo će s minimalnom prednošću na gostovanje kod momčadi koja će prepuna samopouzdanja dočekati uzvratni susret.

Iskreno, ovaj tekst sam krenuo pisati kod rezultata 3:0 i trebao je izgledati nešto drugačije, ali sama suština komentara je da bez obzira na ovu nevjerojatnu završnicu utakmice, Dinamo ima preko 30 igrača koji u svakom trenutku mogu zaigrati u prvih 11.

Istina, vidjeli smo u završnici dvoboja da nekima nije mjesto u prvih 11, pogotovo Stojanoviću koji je cijelu utakmicu bio najlošiji Dinamov pojedinac i za kojeg bi ova utakmica trebala biti eliminacijska. Dobra stvar je da je protivnik nekoliko koplja ispod Dinama i da zaista ne bi smjeli za šest dana na Islandu zaprijetiti, tako da bi se ova sramota na kraju utakmice trebala brzo zaboraviti.

Iza Modrih je briljantna sezona, iza Modrih je fantastičan uspjeh u Europskoj ligi, ali i vrlo kratak odmor između dvije sezone. Bbit će zanimljivo vidjeti kakvi će po priključku biti najvažniji igrači Dinama, hoće li koji od njih napraviti transfer i oslabiti svoj klub.

HNL će sljedeće sezone biti nikad jači, Hajduk i Osijek ganjaju svog velikog rivala i Modrima će trebati vjerojatno svih tih 30 igrača koji mogu igrati u prvih 11.

Ispred Krznara je veliki ispit, dobio je novi ugovor i nevjerojatnu širinu i dubinu momčadi, ali ovakvi ‘pacerski’ kiksevi njegovih igrača mu neće pomoći u toj koheziji mijenjanja igrača i zadržavanju visokih razina rezultata. Nadamo se da je ovo samo loših pet minuta i da potencijalno fantastična sezona Dinama neće primiti strašan udarac za šest dana u glavnom gradu Islanda.

Realno, bila bi to velika šteta, ne samo za Dinamo nego i za cijeli hrvatski nogomet s obzirom da nam prijeko trebaju dobri rezultati u Europi kako bi se ojačao koeficijent.