SKener: Hvala HNL-u, čeka nas spektakl!

Blog 3. tra 202119:44 > 19:57
AP Photo/Darko Bandic

Svijet trese pandemija, ne zna se što nosi budućnost, ali unatoč tome ljubitelji hrvatskog klupskog nogometa guštaju na spomen završnice ove sezone HNL-a

Osijek Nenada Bjelice nastavlja po starom. Pobjeđuju utakmicu za utakmicom i ne daju Dinamu da se odvoji na vrhu. Danas je na Drosini pala Istra koja u posljednje vrijeme igra vrlo dobar nogomet.

Osijekov ‘strojovođa’ je apsolutno Ramon Mierez – prvi strijelac prvenstva koji zabija i zabija.

Trenutno je na brojci od 19 pogodaka i ako se ne dogodi čudo, on će na kraju sezone biti najbolji strijelac lige. Bjelica je iza njega posložio radničku momčad koja u svakom trenutku zna što treba raditi na terenu. Pokazuje osječki stručnjak da zna što radi i da zaista ima trenerski posao u malom prstu.

O Dinamu ne trebamo trošiti riječi, pokazali su u Europi o kakvoj se momčadi radi. Istina, kiksali su neočekivano danas na Šubićevcu protiv Šibenika koji prolazi kroz turbulentno razdoblje. Izgubili su ta dva boda prednosti koja su odražavali pred Osijekom od onog derbija u Maksimiru, ali i dalje imaju utakmicu manje. Ipak, treba reći da je ta zaostala utakmica s Hajdukom, a čeka ih još gostovanje u Gradskom vrtu tako da je situacija daleko od mirne.

HNL je ove sezone pokazao da je dosegao jedan vrlo pristojan nivo kada bi ga uspoređivali s ostalim europskim ligama. Naravno, nije u samom vrhu, ali u odnosu na prije pet godina, znatno je napredovao. Gledamo vrlo kvalitetan nogomet iz kola u kolo, veliki broj mladih talentiranih domaćih igrača dolazi na veliku scenu i to je nešto vrlo ohrabrujuće.

Foto: Guliver Image

Ono što je ipak najbitnije, bit će zanimljivo do samog kraja. Ne samo borba za naslov prvaka, nego i borba za opstanak u kojoj sudjeluje pet klubova. Nigdje Dinamo i Osijek neće bez borbe uzimati bodove, kada se borite za vlastiti opstanak ne pada vam na pamet protiv nekog ići manje od 100 posto.

Naravno da treba spomenuti i sve bolji Hajduk predvođen fantastičnim Livajom kojeg će uprava jako teško zadržati na ljeto jer se radi o igraču za puno jače lige i klubove.

Međutim, ‘majstor s mora‘ ide u dobrom smjeru i uz malo sreće možda ih kroz koju godinu vidimo tamo gdje im je i mjesto – u borbi za naslov prvaka.

Dok se to ne dogodi, mi ćemo se fokusirati na aktualnu sezonu i na tu spomenutu bitku za naslov prvaka Dinama i Osijeka. Dugo nismo imali ovako dva dobra i jaka kluba koja će do zadnjeg sučevog zvižduka vrlo vjerojatno biti u borbi za titulu. Ne trebamo ni govoriti što bi Osijeku značila premijerna titula prvaka, ali budite sigurno da moćni Dinamo neće tako lako svom bivšem treneru dopustiti da ih skine s trona u ova turbulentna vremena za klub.

Mi samo možemo reći, hvala HNL-u, gledat ćemo spektakl do samog kraja…