SKener: Crni oblaci su nad Barcom, ali sunce je na obzoru

Blog 21. ruj 202111:48 > 12:03
AP Photo/Joan Monfort

Barcelona je u ponedjeljak odigrala još jednu razočaravajuću utakmicu protiv Granade (1:1), a danas su sve glasnije priče da je Ronald Koeman bivši

Malo je reći da je Barcelona usred turbulentnog razdoblja. Katalonski velikan prolazi možda i najteže trenutke u posljednjih 20 godina. Odlazak Lea Messija trebao je označiti novi početak na Nou Campu, ali svakim danom situacija je sve gora.

Trener Ronald Koeman je čini se izgubio povjerenje uprave kluba i vrlo vjerojatno će već ovaj tjedan biti bivši. Barca je u velikim financijskim poteškoćama zbog nerealnih ugovora koji su se dijelili igračima proteklih godina, a otkaz Koemanu će ih dodatno koštati.

Čini se da su u pat poziciji. Očito je da sa nizozemskim stručnjakom neće moći dalje, ali on je s druge strane napravio dosta ustupaka i pokazao da mu je Barcelona bitnija od novca. Bez obzira na to kavalirstvo Koemana pravo mjerilo su ipak igre i rezultati, a oni nisu dobri na početku sezone.

Navijači moraju shvatiti da je njihov klub u tranziciji, u takozvanom ‘rebuilding modeu’, te da će se teško boriti za titule ove sezone. Real, Atletico, pa čak i Sevilla su ozbiljnije ekipa od Barcelona u ovom trenutku i nekakva realnost Blaugrane je da osigura mjesto u Ligi prvaka sljedeće sezone kako bi osigurao klubu nastavak priljeva novca. U Barci je i dalje velik broj mladih talentiranih igrača koji bi trebali ovu ekipu izbaviti iz problema. Tu su Pedri, de Jong, Ansu Fati, Eric Garcia, Yusuf Demir.

La Masia je ponovno izbacila velik broj talentiranih igrača i straha za budućnost Barcelone ne bi trebalo biti. Međutim, trenutno previše ovise o novoj zvijezdi Memphisu Depayu. Jedini ‘alfa mužjak’ u ekipi igra odlično na početku sezone, ali podhitno mu treba pomoć. Vrlo brzo bi se trebali priključiti Aguero i Ansu Fati, koji će biti ta prijeko potrebna pomoć Depayu. Napokon je u prvih 11 zaigrao i Philippe Coutinho koji znanja ima, ali vidjet ćemo je li želja i dalje na nivou. Ozlijeđeni su Alba, Pedri i Dembele, tako da se zaista sve najgore dogodilo Barci na početku sezone.

 

Koeman se nakon jučerašnjeg remija s Granadom požalio da nema koga staviti u ekipu, koliko god to zvučalo čudno jer jedan klub kao Barca mora imati širinu, ali iz maloprije napisanog nam je jasno koliko su zapravo oslabljeni na Nou Campu.

S Koemanom ili bez njega Barcelonini rezultati će trpjeti sljedećih nekoliko tjedana, a možda i mjeseci, ali uz dobar zdravstveni karton u sljedećim godinama će katalonski velikan ponovno biti tamo gdje mu je i mjesto – u borbi za velike trofeje.