SKener: Bjelica si ovo nije smio dopustiti

Blog 13. velj 202120:34 > 20:35
Clive Brunskill/Getty Images

Dinamo je protiv Osijeka na zaleđenom Maksimiru pokazao da je i dalje gazda u HNL-u

Utakmica je krenula u očekivanom tonu, Dinamo je dominirao a Osijek je možda i očekivano bio jako oprezan. Tvrdo, tvrdo i još tvrđe – očito je bila misao vodilja po mnogima najboljeg hrvatskog trenera. Možda bi ta njegova ideja i naišla na plodno tlo da inače odlični bek Igor Silva nije napravio amatersku pogrešku i poklonio Dinamu gol koji se na kraju pokazao presudan.

Bilo je iluzorno očekivati da će Osijek na Maksimir doći s otvorenim gardom, Bjelica je preiskusan trener da bi Dinamu išao niz dlaku, ali momčad koja želi osvojiti naslov prvaka si jednostavno ne smije dopustiti onako loše i bezidejno prvo poluvrijeme. Istina, Dinamo je odigrao vrlo agresivno, inače nešto što je Osijekov forte i to je presudilo u ovoj utakmici.

Bitan je i dojam, ne samo rezultat, a Osijek nije ostavio dobar dojam u prvom dijelu. Nastavak je pokazatelj da oni imaju kvalitetu nositi se relativno ravnopravno s Dinamom i da utrka za prvaka nije gotova. Bjelica se nakon utakmice požalio na ‘suludo’ Dinamovo trošenje u posljednje vrijeme i nekako jalno izjavio da ‘oni igraju srcem, a Dinamo novcem’. Očekivao sam više od čovjeka koji je nedavno bio u Dinamu i koji je također dovodio igrače ne pitajući za cijenu. Međutim, na stranu to, Osijek je i dalje onaj odličan Osijek kakav je bio i prije derbija, ali kada je Dinamo pravi momčad s Drave si ne smije dopustiti onako loših 45 minuta.

Dinamo je realno i dalje najbolja hrvatska momčad. Svaka čast Osijeku, ali izuzev posljednjih desetak minuta kada su Modri igrali s igračem manje vidjelo se tko gospodari terenom. Imao je Dinamo dvije, tri velike prilike da riješi utakmicu i ranije, ali Oršić, Petković i Ivanušec nisu mogli zabiti. Vrlo bitna pobjeda za Dinamo, ne samo zbog tri boda, ne samo zbog bijega od Osijeka nego i zbog podizanja samopouzdanja prije dvomeča s Krasnodarom u Europskoj ligi.

Do kraja sezone je još jako puno bodova u igri, prvenstvo je daleko od riješenog. Dinamo će morati svaku utakmicu u HNL-u shvatiti ozbiljno kao ovu kako bi obranio titulu. Osijek će biti Osijek, pobjeđivat će i dalje one slabije ekipe od sebe, ali neće ovisiti sami o sebi. Ako do sljedećeg međusobnog dvoboja Osijek bude u Dinamovom vidnom polju onda će apsolutno morati biti puno hrabriji u svom Gradskom vrtu. Bjelica je došao napraviti šampionsku momčad i jasno je da je rezultat ‘sveto pismo’, ali dojam je isto vrlo, vrlo bitan kako bi i ostalim momčadima lige klecala koljena kada se moraju suočiti s Osijekom.