Kakav ćemo Dinamo gledati u nastavku sezone?

Blog 26. kol 20219:42 > 9:42
MikolajxBarbanellx

Dinamo ove sezone neće igrati Ligu prvaka, ali tu je nastup u Europskoj ligi i velika borba u domaćim natjecanjima

Dinamo će slabiji ući u skupine Europske lige u odnosu na prošlu sezonu. U klubu više nema Joška Gvardiola, Lovre Majera i možda Kristijana Jakića koji je blizu prelaska u Eintracht iz Frankfurta.

Odlazak Gvardiola bio je neminovan, odlazak Majera također. Klupska kasa se nekako treba napuniti sada kada je Dinamo ostao bez 20 milijuna eura od Lige prvaka. Kristijan Jakić je druga priča, on žarko želi napustiti Dinamo i otići u Bundesligaša, ali u Dinamu time nisu oduševljeni.

Novac koji će zaraditi od Lovre Majera će im pokriti sezonu, plus zarada od Europske lige i u Maksimirskoj 128 su mirni.

Logično je da Dinamo želi ostaviti Jakića u momčadi bar do zime. Odlaskom Majera, pojavila se rupa u veznoj liniji. Tu rupu bi trebao zakrpati Luka Ivanušec koji će se sa krila pomaknuti u sredinu. Međutim, vezni red bi odlaskom Jakića ostao na kapetanu Ademiju koji muku muči sa zdravljem, Mišiću, Bulatu i Gojaku.

Na prvu to ne zvuči tako loše, ali znajući da Ademi neće vrlo vjerojatno moći u kontinuitetu igrati, nastaju problemi. Mišić je iskusan igrač, ali nema motoriku za zadnjeg veznog. Njemu treba jedan Jakić ili Ademi kako bi dobro funkcionirao. Mladi Bulat je sličan tip igrača kao Majer, profinjeni vezni koji je još uvijek zelen za velike europske utakmice. Tu je Amer Gojak koji nije ni sjena onog Gojaka od prije dvije godine koji je bio bitan kotačić Dinama u Europi.

Do kraja prijelaznog roka je šest dana. Jakić želi otići, vidjet ćemo hoće li mu Dinamo raditi probleme. Ako ode, Dinamo će dodatno napuniti klupsku blagajnu, ali vezni red će biti oslabljen za jednog terijera i radilicu koji je Dinamu prijeko potreban zbog Ademijevog zdravstvenog kartona.

Uzeći u obzir i velike probleme u obrani ( koji bi se istina trebali riješiti dolaskom Sviatchenka), Dinamo će imati velikih problema u nastavku sezone.

Napad bi trebao proraditi, iskusni su to igrači poput Oršića i Petkovića koji su odrađivali fantastične sezone u Europi, te mladi lavovi Kastrati, Menalo, Jurić koji će svaku utakmicu gristi.

Na Krznaru je pritisak rezultata, Dinamo ne izgleda tako dobro na početku sezone. U HNL-u će voditi veliku borbu protiv Osijeka, Hajduka, ali i Rijeke te će biti vrlo zanimljivo vidjeti kako će se Krznar snaći u takvoj izazovnoj sezoni…