DOJAM Hajduk je izgubio derbi, ali vidi se sunce na obzoru

Juraj Pajvot 27. sij 202119:26 > 20:07 0 komentara
Foto: Marcio Machado/Eurasia Sport Images/Getty Images

Dinamo i Hajduk odigrali su jedan od kvalitetnijih derbija u posljednje vrijeme

Momčad Zorana Mamića odigrala je treću tešku utakmicu u tjedan dana i upisala drugu pobjedu. U derbiju protiv Rijeke Modri su dominirali i izgubili, dok im se najveći rival Hajduk puno bolje suprotstavio, ali Dinamo je pobijedio 3:1.

Imamo više dobitnika na kraju ove utakmice. Onaj prvi je Dinamo koji je upisao bitna tri boda u borbi za naslov prvaka s Osijekom.

Drugi je Hajduk koji je unatoč porazu odigrao vrlo hrabro i kvalitetno na Maksimiru te pokazao da pod novim strategom Tramezzanijem budućnost možda i nije tako crna.

Frederic Dubuis Imago

Treći dobitnik je svakako hrvatski nogomet koji je sigurno puno dobio s ovim fantastičnim derbijem i potencijalno puno konkurentnijim Hajdukom u sljedećim godinama.

Dinamo je pokazao da i kada ne igra najbolje može pobjeđivati svoje najveće rivale zbog nevjerojatne pojedinačne kvalitete koju ima u svojoj svlačionici. Podatak da su uputili samo tri udarca u okvir i zabili tri gola govori puno o današnjoj igri Dinama.

Danas je blistao Mislav Oršić koji je s dva fenomenalna pogotka pokazao klasu i potpuno smirio zahuktali Hajduk s početka utakmice. O Dinamu ne treba previše pričati, kod njih se vidi kvaliteta koju smo znali da posjeduju, ali ono što je također bitno – širina kadra. Mamić je napravio čak četiri izmjene već nakon 45 minuta, a to si nijedan drugi strateg u HNL-u ne može priuštiti, pogotovo u velikom derbiju.

Foto: REUTERS/Antonio Bronic

Pred Hajdukom su ljepša vremena

Treba se posvetiti Hajduku koji je z ovoj utakmici imao glavu i rep, koji je napadao s obje strane i koji je iz ovog dvoboja realno trebao izvući bod, ali manjak efikasnosti i čak sreće u nekim trenucima ih je koštao poraza. Napaćeni navijači splitskog velikana će nakon što probave poraz u derbiju shvatiti da možda ipak postoji svjetlo na kraju tunela.

Talijanski strateg Tramezzani je već sada postavio svoj pečat na ovoj momčadi Hajduka. ‘Bili’ su nakon dugo vremena izgledali kao momčad koja zna što radi i protiv najtežeg mogućeg protivnika. Postavio je vrlo potentnu i čvrstu 11-oricu i pokazao da će od igrača tražiti maksimalni trud na svakoj mogućoj utakmici. Treba pohvaliti i njegovu reakciju na poluvremenu kada je izvadio veznjaka Jradija i stavio vrlo potentnog Dolčeka koji je odigrao vrlo dobro od ulaska.

Pokazatelj je to da se Tramezzani ne boji riskirati, da želi da Hajduk napada, da dominira nad protivnicima i to je jedna od stvari koje su bile ključne u ovom derbiju. Nije se libio u Splitu ostaviti Jaira, ostavio je na klupi Gyursca i Diamantakosa, dao je šansu Jakolišu i Atanasovu koji su odigrali vrlo dobru utakmicu i kada se gleda šira slika to je pogodak jer je u momčad involvirao veliki broj igrača od samog početka i pokazao da nitko nije siguran.

sportklub

Ovaj derbi je donio puno toga dobroga za Hajduk, istina nije donio prijeko potrebne bodove, ali ako ovako nastave napokon bi u dogledno vrijeme mogli gledati onaj pravi Hajduk kojeg nismo vidjelo već preko deset godina…

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!