DOJAM Bišćan je kopirao Keka, ali Portugalci su klasa više

EURO 25. ožu 202123:54 > 23:55 0 komentara
Malcolm Mackenzie

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija ni u desetom nastupu nije uspjela ostvariti premijernu pobjedu na Europskom prvenstvu

Protivnik je bio Portugal. Nevjerojatno talentirana momčad koja je dominirala od prve do zadnje minute utakmice i zasluženo upisala pobjedu. Bišćan je probao svojim pragmatičnim pristupom umrtviti Portugalce, znao je naš izbornik da nadigravanjem neće biti ništa postići, ali nažalost ništa nije uspio ni sa svojom taktikom.

Treba uzeti u obzir da jedanaestorka koja se suprotstavila Portugalu po prvi puta igra zajedno jednu utakmicu i teško je bilo očekivati da mogu nešto više napraviti protiv kvalitetnijeg protivnika. Međutim, bez obzira na tu otegotnu okolnost ‘mladi Vatreni’ su mogli i morali više napraviti protiv Portugalaca.

U prvom dijelu je bilo 7,8 situacija za odigrati kvalitetnu kontru, naši igrači su odigrali praktički samo jednu kada je šutirao Kulenović na dodavanje Ivanušeca. Upravo je Ivanušec bio najaktivniji igrač Hrvatske tijekom cijele utakmice i prava je šteta što mu se ostali suigrači nisu pridružili u toj želji za odigravanjem nekoliko kratkih pasova i kratenjem u kontru.

Defodi-048/Guliver images

Od samog starta se vidjelo da su naši previše respektirali svoje protivnike. Portugalci su zaista lagano dolazili u izgledne prilike i da su imali malo više koncetracije u završnici već je na poluvremenu trebalo biti dva razlike.

Bišćan je pokušao učiniti nešto slično što je Matjaž Kek učinio protiv Hrvatske u jučerašnjoj utakmici, ali igrači nisu pokazali tu hrabrost i žustrinu kao što su Slovenci jučer napravili protiv Modrića i društva. Možemo reći da je nedostajalo i kvalitete, ne samo hrabrosti, ali Bišćan i njegovi igrači su morali više riskirati jer nemaju što izgubiti na ovom prvenstvu. U skupini su sa tri vrlo jake reprezentacije, nitko im nije davao velike šanse za prolazak i baš zbog toga ostaje gorak okus zbog ovakve utakmice. Portugalci su pokazali da imaju neke slabosti, pogotovo u defanzivnoj tranziciji, ali ‘lijenost’ naših igrača je dovela do toga da praktički nismo stvorili nijednu pravu priliku na ovom susretu.

 

Što će biti u sljedećim dvobojima vidjet ćemo, ali nadam se da ćemo gledati hrabriju Hrvatsku, okomitiju Hrvatsku i Hrvatsku koja se ne boji napasti protivnika. Ako je već teško očekivati da prošemo skupinu, onda se bar treba ‘potući’ za tu prvu povijesnu pobjedu na Europskim prvenstvima.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!