DOJAM Mamićev Dinamo ne zna što hoće, nema glavu i rep

Juraj Pajvot 22. lis 202023:17 > 23:24
Alexander Hassenstein/Getty Images

Dinamo je u prvom kolu Europske lige odigrao 0:0 protiv Feyenoorda

Rezultat koji je na kraju utakmice realan, ali je do 70. minute bio blagonaklon prema to tada jako blijedom Dinamu. Zoran Mamić utakmicu je počeo s Jakićem, Ademijem i Majerom u sredini i to nikako nije izgledalo dobro. Nizozemci su bez ikakvih problema donosili loptu pred Dinamov šesnaesterac i pravo je čudo što nisu zabili gol u prvom dijelu.

Najbolji igrač gostiju je već u 9. minuti promašio jedanaesterac, točnije Livaković je fantastično obranio. Trebao je to biti moment kada će se Dinamo probuditi, ali dogodilo se poptuno suprotno. Feyenoordova mlada i potentna momčad nastavila je s kombinatorikom i vrlo laganim dolascima do protivničkog šesnaesterca. Vidjelo se iz aviona da Majer i Jakić u defanzivi ne funkcioniraju dobro, Ademi je također dosta lutao, što je čudno za tako iskusnog igrača. Posebno treba izdvojiti možda i najlošiju Jakićevu utakmicu otkad je došao u klub, ne samo zbog naivno skrivljenog kaznenog udarca, nego i zbog ‘bezbroj’ krivih paseva i već spomenutog lošeg postavljanja u defanzivi.

Index.hr

Večerašnji Dinamov stoperski par Theophile-Lauritsen nije bio dobar. Vidi se neuigranost i nesigurnost, ali dobra je stvar što je to samo trenutno jer će se u nastavku Europske lige Gvardiol ipak vratiti na stopera kada Leovac bude spreman za igru. Puno je bilo loših stvari, Mamić nije briljirao s taktičkom postavkom momčadi i da su Feyenoordovi napadači bili koncetriraniji u završnici odnijeli bi pobjedu s Maksimira.

Bitan trenutak dogodio se u 71. minuti kada je gostujući stoper Senesi nepotrebnim startom na centru zaradio drugi žuti karton i poklonio Dinamu momentum i potrebnu dozu samopozdanja za kraj dvoboja.

Dinamo je u posljednjih 20 minuta bio odličan, okomit, stvarao je prilike i jedino takvi mogu napraviti iole ozbiljan rezultat ove sezone u Europskoj ligi. Vidjelo se da su Petković i Ivanušec svojim ulaskom digli momčad i nedostajalo je malo sreće da se upiše pobjeda na startu, ali ta pobjeda bi samo dodatno sakrila probleme Dinama.

Mamićev Dinamo ne izgleda ni približno dobro kao Bjelicin. Obrana i defanzivno postavljanje većine igrača nije na nivou od prošle dvije sezone, čini se da nema pravog plana igre i da je Dinamo samo na mahove opasan kao pod Nenadom Bjelicom. Istina je da je ekipa izgubila neke ključne igrače, ali kvaliteta je i dalje tu, međutim Dinamo to ne pokazuje. Pred Modrima je jako težak period u kojem će igrati utakmice svaka tri dana i neće biti vremena na treningu uigravati ekipu.

GNK Dinamo Zagreb

Zoran Mamić mora pronaći idealnu momčad jer Dinamo ne može očekivati da u ostalim utakmicama Europske lige neće biti kažnjen za takve propuste u defanzivi. Slijede im utakmice s momčadima koje su vrlo moćne u napadačkom dijelu igre i mora se pronaći ona stabilnost momčadi kakva je krasila Dinamo dok je na klupi bio Bjelica jer Modri nemaju toliko kvalitetu u napadu da će lakoćom zabijati dva, ili tri gola po susretu.

Ovakav Dinamo će i ove sezone vrlo vjerojatno dominirati u HNL-u bez obzira na dosta neuvjerljivih predstava, ali za Europsku ligu u svakom dvoboju trebaju biti na maksimalnoj razini od početka do kraja.