Dan za ispunjavanje snova u Brnu

Jelena Trajković 20. kol 201622:07 > 25. kol 2016 11:11
Marko Trajković

Do kraja trkačkog vikenda u Brnu ostao je još jedan dan, a izgleda kao da je sve ono što smo doživeli od dolaska ovde stalo u nedelju, a ne samo tri dana. Subota je bila posebno zabavna jer je još jednom pokazala zašto svi mi, ljubitelji motociklizma, Moto GP povezujemo sa srećom.

Jednostavno, uz Moto GP i sreću stoji znak jednakosti.


Najbolji primer za to bila su lica svih onih gledalaca koje smo mi, kao Sport klub, uspeli da uvedemo u padok. Neki su imali tu sreću da uhvate svoje idole, kao Anđela Rosija, dok će neki morati da sačekaju sledeću priliku. Svakako, nama je bilo zabavno, a njima još više.

Može se reći da je ovo bio dan za ispunjavanje snova u Brnu. Tako sam i ja ispunila jednu svoju želju, pošto sam zahvaljujući Srđanu intervjuisala Džejmsa Toslenda. Zbog njega sam počela da pratim Superbajk, povukao se pre nego što sam ja počela redovno da idem na Moto GP trke i sada je bio tu, na nekoliko metara od nas.

Marko Trajković


Međutim, pošto nas je čekao Kal Kračlou, ja sam nastavila dalje i pomislila da je super što je tu i da ću ga uhvatiti tokom vikenda. Srećom po mene, Srđan je imao drugačiji plan, pa ga je zaustavio, mene vratio, upoznao nas i pitao da li ima dva minuta vremena za nas. Istina je da sam prvi put bila i srećna što sam zakasnila na neki intervju, a Kračlou nam je oprostio.

Tim intervjuom, Kračlou se iskupio za prethodne na kojima nije bio mnogo raspoložen za priču, ali sam baš zato ja sada bila odlučna u nameri da izvučem nešto dobro iz njega. Niz intervjua kompletirao Deni Kent, koji je bio jednako raspoložen kao njegova dvojica sagovornika, a zanimljivo je da je broj 52 izabrao baš zbog Toslenda.

Marko Trajković

Pored ta tri intervjua, uradili smo i sjajnu priču u Dainezeu, o tome kako se popravljaju odela vozača tokom trkačkog vikenda, odnosno šta je moguće, a šta nemoguće uraditi. Priča je kratka, ali sadržajna i dobiće posebno mesto u našem specijalu koji će biti posvećen Brnu. Isti slučaj će biti i sa onim što smo uradili u petak uveče – kada smo se prošetali, trčali i provozali stazom.

Što se tiče akcije na stazi, u centru pažnje se našao Mark Markes, koji je ostvario rekordan krug staze tokom kvalifikacija. To ne bi bilo pod tolikom pažnjom da tokom tog kruga nije ’isekao’ Valentina Rosija i praktično uništio njegov krug, pa ga i samim tim poslao na šesto mesto na startu. Činjenica da su uz Markesa u prvom redu Horhe Lorenco i Andrea Janone, uz promenljive vremenske uslove koji su najavljeni za dan trke, garantuje nam nezaboravnu Veliku nagradu Češke. Zato, budite uz Sport klub već od 8.40.

Mnogo vas iz Brna pozdravlja kompletna ekipa Sport kluba.:-)

Jelena Trajković
Marko Trajković
Marko Trajković
Jelena Trajković
Marko Trajković
Marko Trajković