SKener: Zna se što će biti sa Šukerom

Igor Flak 20. ožu 202114:32 > 14:33 3 komentara
Foto: Srdjan Stevanovic / Stringer

Marijan Kustić je političar i fino je to zapakirao, a zapravo je poručio da su teme previše skliske, te da bi Šuker vjerojatno umjesto gola, zabio autogol

Nakon višegodišnjih ‘Urbi et Orbi’ obraćanja Zdravka Mamića, u četvrtak je u redakcije stigao dopis kojim predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker poziva medije nakon posljednjih turbulentnih dana. Zanimalo me koja je to press služba imala neprospavanu noć, no zlatna devetka je ‘opalila lažnjak’, a pred novinare je sjeo Izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić.

“Šuker se nije osjećao nabolje, javio mi je to još u četvrtka (čudno, jer je po poriličnoj zimi bio u Maksimiru). HNS poštuje zakone, tako je bilo i u ovom slučaju. Zoran Mamić više nije član Komisije za profesionalni nogomet, a s Vrbanovićem je raskinut ugovor. Ne bi rekao da je narušen ugled hrvatskog nogometa. To je vezano uz Dinamo i ne bi bacao na druge klubove i HNS. Presude Mamiću ne treba gledati kroz sve ljude u HNS-u”.

Marijan Kustić je političar i fino je to zapakirao, a zapravo je poručio da su teme previše skliske, te da bi Šuker vjerojatno umjesto gola, zabio autogol. Posebno sad, kada čovjek koji vodi nogometni savez već deset godina ima pametnijeg posla.

Davor Šuker, kojeg smo obožavali kao nogometaša, koji je s novinarima u karijeri imao toplo-hladan odnos, kao i mnogi drugi kada su skinuli ‘okove profesionalnog nogometa’ ostao je pogubljen. Na računu su bili pusti milijuni, slijedio je život na visokoj nozi. Nije imao jasan plan života nakon nogometa. I takvog pogubljenog u svoje je gnijezdo prigrlio Zdravko Mamić. I vjerojatno je jedan razgovor bio dovoljan da gazda odluči da Davor Šuker bude predsjednik HNS-a iz sjene. Jedini uvjet za tu finu fotelju bio je da ljubi ruku Kumu.

A Kum je u gabuli, što za Davora Šukera može značiti samo jedno. Žao mi je zapravo što su ga mnogi ljudi moje generacije više počeli doživljavati kroz prizmu predsjednika HNS-a, a ne nenadmašnog golgetera. No, izabrao je put u kojem je morao biti svjestan da će biti važan upravo onoliko koliko će trajati dinastija. U srpnju bi trebao napuniti i devetu godinu mandata kao predsjednik. U vrtoglavom usponu i još bržem  padu čovjeka koji je zapravo jedini razlog što je Davor Šuker uopće bio tu. Eto, doznali smo i što će biti sa Šukerom.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare