SKener: Zašto nam se Vlašić stalno mora dokazivati

Blog 6. ožu 202119:31 0 komentara
Foto: Epsilon/Getty Images

VIDEO Vlašić odigrao jednu od najgorih utakmica karijere. Na taj smo način jednim video omažom odali počast slabom danu Nikole Vlašića.

Trljaju tako urednici ruke nakon što raste broj klikova, a Nikola Vlašić, odmah se potrudio da nas sve zaje**. Samo mu je trebalo tjedan dana, da nas pričeka, servira osvetu, i iz moskovskog doma nam se samo slatko nasmije.

Jednom zgodom je kolega Holiga napravio zgodnu usporedbu. Na vagu je stavio Antu Ćorića i Nikolu Vlašića. Redoslijed nije slučajan. Ćorić je godinu dana ranije debitirao za Vatrene, a što su u tom trenutku značili Dinamo (čitaj: gazdina agencija za lifranje talenata i Hajduk koji nije mogao ni pokloniti igrača) vidjelo se na primjeru Kovčića i Halilovića. Pa tako i Ćorića koji je za ozbiljne novce otišao u Romu. Vlašić je morao čekati Koemana.

Kakav je trener Ronald Koeman, suditi mu možete po ovoj sezoni Barceone. Bio je neumorni nogometni ratnik, koji je živio u sjeni Gullita, Van Bastena i Rijkaarda, koji mu je uzgred bio i konkurent na nogometnoj poziciji, ali u slučaju Nikole Vlašića, na kojem je inzistirao nakon što je s Evertonom izbacio Hajduk je pogodio.

Naime, i dan danas vjerujem da ljudi koji vode Everton proklinju Marca Silvu, portugalskog trenera koji se u ovom trenutku nalazi na burzi rada, koji je debelim flomesterom prekrižio ime Nikola Vlašić. Isto tako ga poput dara s neba tretira Viktor Gončarenko, trener moskovskog CSKA, koji zahvaljujući Nikoli Vlašiću, još uvijek nije na burzi rada. Vuče tako Niksi, kako još zovu našeg reprezentativca jednu posve limitiranu momčad (ne umanjujemo Dinamove pobjede protiv CSKA) u zonu ne samo Lige prvaka, već i baca rukavicu u lice Zenitu Dejana Lovrena, da će se još i te kako pohrvati za rusku krunu.

Nikola je za CSKA odigrao 50 utakmica, postigao 22 pogotka, a njegovo radno mjesto je vezna linije. Tko je jednom gledao CSKA zna da je Vlašić i Ivan Gudelj i Baka Slišković spojen u jednoj osobi. Maratonac koji se ne libi preuzeti odgovornost nogometne egzekucije.

Službeno je najbolji nogometaš ruskog prvenstva prošle godine, ove sezone je odigrao 19 utakmica u prvenstvu Rusije, postigao devet pogodaka tome pridodao i pet asistencija. Zlatko Dalić, kojeg smo nakon nekoliko mjeseci samoizolacije vidjeli na sprovodu Zlatka Kranjčara se mora samo moliti da Vlašić u Zagreb krajem ožujka stigne zdrav.

U jednoj anketi 2014. godine Nikola je uvršten među 17-godišnjake s najvećim potencijalom na svijetu. Danas izgleda potpuno opravdano. Ćorić na Transfermarktu vrijedi 1 milijun eura, a Vlašić 30 mlijuna.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!