SKener: Zašto Dalić ne voli Kramarića

Blog 5. lip 202110:29 > 09. lip 2021 15:14 2 komentara
Fotro: Frederic Scheidemann/Getty Images

Nakon srebra u Rusiji i odlaska Mandžukića Kramarić je trebao biti taj prvi izbor, ali opet je iskočio Bruno Petković kojeg je Dalić okarakterizirao kao ključnog igrača

“Iskreno, u utakmici protiv Armenije iznenadio me Andrej Kramarić. U nogometnom smislu on je odigrao dobru utakmicu, pomalo neobičnu za njega. Ugodno me iznenadio – rekao je kolega Ivan Hodoba, koji je i komentirao taj dvoboj.

Andrej Kramarić je najbolji strijelac u povijesti Dinamove omladinske škole. Ali u klubu njegovog života i prve ljubavi Dinamu nije bilo mjesta. Nije želio kleknuti pred Mamića, što u pravilo kada je o klubu iz Maksimirske 128. znači i – kraj.

Armadi je ostao u lijepoj uspomeni, osvojio je jedan kup s Rijekom, u 42 nastupa upisao 37 golova. U Leicesteru nisu imali strpljenja, a onda je stigao u Hoffenheim. Etablirao se u Bundesligi, u 145 utakmica zabio je 77 golova. Ove sezone je zabio 20, te je kao četvrti stijelac završio prvenstvo Njemačke. Već ga se povezivalo s mnogobrojnim klubovima, no zasad je Andrej u plavom dresu Hoffenheima.

Na konkretno pitanje što je po poziciji Andrej Kramarić dobio sam različite odgovore. Neki ga vide kao klasičnu devetku koja zna igrati, nekolicina njih bi rekla da je od 9.5, a većina zapravo da je on jedanaestica. Ali ne ona kakve su bile Džajić ili Šurjak. Nego više ova moderna, taj napadački raspored 3-4-3. To propitkivanje prozašlo je iz činjenice da je Kramarić izjavio kako je on po svemu neupitna prva špica Vatrenih za skorašnji Euro, a onda protiv Aremenije odigramo 1:1 i Dalić ne prestaje kukati nakon brojnih promašenih prigoda.

Zlatko Dalić je Hrvatsku preuzeo u delikatnom trenutku. Trebalo je nakon posrtanja protiv Finaca u jednoj utakmici pobijediti Ukrajinu 2:0. U toj kvalifikacijskoj utakmici i za Hrvatsku i za Dalića oba pogotka postigao je Andrej Kramarić. Zabio je i Grcima u dodatnim kvalifikacijama, otvorio SP protiv Nigerije i odigrao sat vremena. I od tada na SP-u izgubio mjesto u startnoj postavi. Pa se vratio protiv Rusa i zabio. Pa ga ponovno protiv Engleza nije bilo do produžetka.

Nakon srebra u Rusiji i odlaska Mandžukića Kramarić je trebao biti taj prvi izbor, ali opet je iskočio Bruno Petković kojeg je Dalić okarakterizirao kao ključnog igrača. Probao je Santinija i Livaju i nije išlo.

“Kramarić, Vlašić, pa i Pašalić su jako blizu sastava, ali ovisi to o protivniku. Ovdje nema mjesta nezadovoljstvu, nema mjesta nesuglasju. Ja odgovaram za ekipu koju slažem i postavljam dečke unutra – rekao je Dalić prije polaska u Belgiju.

I danas, deset dana prije Eura ne znamo što to točno Dalić planira s Kramarićem. I nameće se pitanje – zašto ga ne voli. U onom smislu u kojem bi se trebao voljeti nogometaš koji je zabio dvostruko više golovo u prošloj klupskoj sezoni od svog prvog suigrača u napadu Vatrenih.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare