SKener: Za Euro još nismo – spremni!

Blog 1. lip 202121:35 > 09. lip 2021 15:34 0 komentara
REUTERS/Antonio Bronic

Najbolji lijevi bek u povijesti Vatrenih Robert Jarni nakon prijateljske utakmice protiv Armenije nije bio zadovoljan: Tu je trebalo momčad napuniti samopouzdanjem, za Euro moramo puno bolje.

Zlatko Dalić je u najavi utakmice protiv Armenije bio decidiran:
“Iz ove i utakmice protiv Belgije (nedjelja, 6. lipnja) zanimaju me pobjede. Ništa bolje od pobjede ne može te napuniti samopouzdanjem.

Nakon 90 minuta utakmice zapravo predgeneralke za Euro (generalka u nedjelju protiv super moćne Belgije) je 28. gol Ivana Perišića u 100. jubilarnom nastupu. Perja, kako mu tepaju suigrači, otkrio je za službenu stranicu HNS-a i najpmatljiviji trenutak.
Naravno da se sjećam svog debitantskog nastupa, uvijek će mi ostati u trajnoj uspomeni, bez obzira na to što smo u toj utakmici doživjeli poraz (protiv Gruzije u Tbilisiju u kvalifikacijama za Euro 2012.). Bilo je važnijih i manje važnih, ali kad je reprezentacija u pitanju, meni je svaka utakmica bila posebna. Gol Englezima u polufinalu SP-a je svakako najbolji trenutak u mojoj karijeri.”

I po tome ćemo se najradije sjećati utakmice protiv “uvijek neugodne Armenije”. Dobro, iskreno na trenutke smo izgledali organizirano, dolazili smo u završnicu, stvorili smo i određen broj prigoda, dostatan da bi se dobila utakmica. Ali nažalost ponovno nismo bili efikasni.

Bruno Petković je igrač kojeg Dalić voli i kojeg će Dalić čekati. Andrej Kramarić je bio u igračkom smislu dobar, pokazao da zna igrati i da zna biti nesebičan. Ali nama treba – REALIZACIJA. Nemamo takvog golgetera kao što je bio aktualni predsjednik HNS-a Davor Šuker. Njega si stavio i čekao. I padne na pamet odmah gol Irskoj u Zagrebu. Nogometno remek-djelo za sva vremena.

Robert Jarni, najbolji lijevi bek kojeg smo imali u ova tri desetljeća bio je dosta kritičan nakon 1:1 protiv Armenije.
“To je bila utakmica u kojoj smo se mi morali napuniti samopouzdanjem. Izgubili smo gotovo sve ničije lopte, za nivo više trebamo biti agresivniji, jednostavno ovo nije za Euro dovoljno dobro.”

Dalić nije nezadovoljan, nije ni zadovoljan, priznaje da nije zabrinut. Ostala je nedjelja i dvoboj s jednom od najboljih svjetskih reprezentacija – Belgijom. Test u kojem više nema prostora za improvizaciju, u toj utakmici ti treba igra i forma dostojna istrčavanja na Wembley.

Aremnija je pak bila prokleto iskrena: za Euro još nismo – spremni!

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!