SKener: Volej kojem se najviše razveselio Kustić

Blog 4. ruj 202123:51 0 komentara
AP Photo/Dmitri Lovetsky

Zlatko Dalić, već dugo nema jasnu ideju igre. Skitao je puno i u Bratislavi, ali srećom u skupini ima suparnike koji mu neće - presuditi

Epic Broz, dobar si skroz! Tu je rečenicu nakon Slovačka – Hrvatska 0:1 u Bratislavi i jednog lijepog voleja mogao izgovoriti Marijan Kustić. Naime, da nije bilo tog voleja i bravura Ivice Ivušića predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza već bi večeras morao sazvati hitnu telefonsku sjednicu Izvršnog odbora. S jednom točkom dnevnog reda.

Kolega je u 17 sati već šapnuo: igrat će Ivanušec, Oršić i Čolak. Kada je stigla potvrda te informacije samo se potvrdilo da je Zlatko Dalić potpuno očajan. Naime, od SP-a 2018. godine do dana današnjeg izbornik nije niti približno pronašao sastav. Nije pronašao niti sustav. Dakle, izbornik vice-prvaka svijeta kao da igra tombolu. Pa oni koji tog dana izvuku sretne brojeve izlaze na travnjak.

Da se razumijemo, Hrvatska u svojim igračima ima klasu. Da nema, ne bi bili drugi na svijetu uz veliki poljubac sreće, niti bi ti igrači igrali u velikim klubovima. A klasu je jednim potezom potvrdio Brozović, koji da se razumijemo nije ni blizu svoje najbolje forme. I ostali Vatreni, koji bolje igraju u klubovima, nego u reprezentaciji čini mi se da su izgubili zajedništvo. Jer izbornik koji nema prvih 11, s jednom ili eventualno dvije-tri izmjene sam sugerira da niti on ne vjeruje u ono što radi. A taj smo film vidjeli nakon Eura i u Moskvi, ali i dobrom dijelu dvoboja u Bratislavi.

No, i takva Hrvatska je u ovom trenutku prva u skupini. Ponajprije zbog klase igrača, a ne igre, a potom što je jako važno igra protiv reprezentacija koje nemaju toliko dobre i kvalitetne nogometaše. Time je Dalićev problem veći.

Utorak je tu, vjerojatno pun stadion, lijepo vrijeme i jedna od meč lopti prema putu u Katar. Zlatko Dalić je donio u Split četiri boda, ali nije nas uvjerio u miran san. A Matjaž Kek je jako zaguljeni Štajerac.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!