SKener: Vojnović, pa to smo čekali desetljećima

Igor Flak 26. ožu 202115:22 > 16:44
Vojnović NK Osijek
Vojnović NK Osijek

Nekadašnji nogometaš Osijeka pravo je osvježenje u medijskom prostoru

Na moju žalost, novinari u Hrvatskoj najčešće kritiziraju jedni drugi, između medijskih kuća vodili su se mnogobrojni ratovi. Kao da novinarima nije dosta da ih ‘gaze’ političari, tajkuni, nekvalificirani sportski radnici i običan puk. Meni nije problem pohvaliti Telesport koji je pronašao Aljošu Vojnovića. Kolumna “Aljoša s druge strane ogledala” poučno je, edukativno i meni osvježavajuće štivo.

“Prestao sam nogomet doživljavati kao jedini mogući put da se u životu osjetim ostvarenim i počeo ga doživljavati kao ono što zapravo jest. Igra.”
To je napisao u posljednjoj kolumni u kojoj nam je otkrio da je završio – Bachelor Degree in Sports Management na University College of Northern Denmark (UCN). To je sportski menadžment. Bio je toliko iskren pa priznao da su ga na taj potez nagovarali pametniji od njega, te, da im je jako zahvalan.

U njegovim se kolumnama oslikava i karakter. Kako će otkriti on je dijete iz miješanog braka, djetinjstvo provodio u ratnim godina u Osijeku, u kojem je bilo jako teško živjeti. Često će reći da se doživljava i iz pozicije autsajdera, koji se mora više boriti i truditi. Naime, nije bio veliki igrač, ali je bio veliki borac. Jedan sasvim običan dječak iz gradskog kvarta, koji je imao sasvim obično djetinjstvo. Za sebe će reći da nije niti legenda niti ikona Osijeka, samo nogometaš koji je izgarao za klub u kojem je igrao. I tu je posve u pravu, ali meni je porastao u očima kada je igrao za Osijek, a nije primao plaću, dok su neki drugi bježali glavom bez obzira.

Vojnović je neovisan, nije član nikakvog klana, ne moram klečati pred nikakvim Mamićima i sličnima da bi dobio posao. On je odlučio nogomet voljeti, a živjeti od svog znanja. I zbog toga nije imamo nikakav problem nakon poraza Hrvatske protiv Slovenije u Stožicama biti posve iskren i o svemu je mogao razgovarati, a da pritom nije bio u rukavicama.

“Ovakva ‘šljagica’ nam je trebala. Prvo poluvrijeme nije bilo gledljivo, bez žara, bez osjećaja urgencije u pas igri. Ne znam u čemu je problem. To su profesionalci koji igraju na stotine ovakvih utakmica.

Vojnović, pa to smo čekali desetljećima.