Krznar nije mogao voditi te mangupe

Blog 1. pro 202121:42 > 22:28 5 komentara
PIOTR KUCZA/FOTOPYK/NEWSPIX.PL

Pokazao je kroz nekoliko mjeseci da nije dorastao voditi zagrebački Dinamo

Najbolji hrvatski trener, Goran Tomić plasirao se u polufinale Supersport Hrvatskog nogometnog kupa. Rijeka, koja je u svojoj povijesti bila uvijek specijalist za kup natjecanje, došla je u Maksimir s jasnim ciljem. Zatvoriti se i pokušati ubojitim kontrama doći do cilja. Recept kojim je Goran Tomić ove sezone napravio već nekoliko iznenađenja. Na Poljudu je tako nokautirao Hajduk. Dva puta je vodio protiv Krznara 3:0, a oba puta se Dinamov trener izvukao. Sve do srijede navečer. Treći put Krznar nije uspio izbjeći Tomićev nokaut. Što je u konačnici presudilo Damiru Krznaru.

No, uz čestitke Rijeci ovo je ipak tekst o Damiru Krznaru i Dinamu. Na posljednjoj konferenciji nakon Genka Damir Krznar je održao lekciju novinarima. Optužio ih je da namjerno preskaču činjenicu da je ostao bez pola momčadi, da su se svi urotili protiv njega i Svetinje. Prvo, ne govori istinu, jer to smo napisali nakon prijelaznog roka. Isto što smo i prije dva mjeseca napisali da je velika razlika između odličnog pomoćnog trenera i glavnog šefa u svlačionici velika.

Uloga glavnog trenera da osim što treba biti sjajan strateg mora biti i tiranin, odnosno mora biti grub s igračima. A pomoćni trener je tu da bi sve to izgladio. On je to rame za plakanje.

Nažalost po sve Dinamove navijače braća Mamić su odlučila Krznaru ostaviti sve ovlasti. Da prodaje igrače kako im to oni nalažu, a uz put da pokuša i kao trener uz pomoć još uvijek sudačke organizacije biti i vladar u domaćem nogometu. Prvi je posao obavio, a u drugom je pokazao da nije dorastao tom zadatku. Iako sam mislio da će Krznar biti odličan u taktičkom smislu, eto, Goran Tomić mi je pokazao i dokazao da bi Dinamov trener trebao otići do Rujevice na dopunsku nastavu. A o vještini da vodi skupinu mangupa, koju predvodi Bruno Petković da i ne govorimo. Jer niti ga igrači slušaju, niti ga prate.

Dinamo je u ovom trenutku izgubio primat u okvirima omeđenim bijelim krečom. Tu već sada ima supanike (Rijeka, Osijek i i Hajduk) koji više ne skidaju gaće, već i dijele packe. A razigrani Hajduk u nedjelju stiže u Maksimir.  I to Krznar, logično nije mogao dočekati.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare