SKener: Tako je to kad nema Gazde

Blog 16. ruj 202121:33 > 21:34 4 komentara
Simon Dael/Shutterstock

Tri sezone je Dinamo u Europi izgledao kao - momčad. Sve do prve utakmice protiv Šerifa i posebno nakon ove protiv West Hama. Krznar mi se čini kao netko tko će teško vratiti plavi vlak na euro kolosijek.

Vratio se onaj stari Dinamo – stigla je poruka jednog zagriženog navijača kluba iz Maksimirske 128.

Morao sam malo prelistati utakmice (samo Guardiolinom Cityu nije mogao baš ništa) ne i dojam, koji je bio očit – da je ovo najlošija utakmica Dinama u Europi od one nove ere – 2018. godine.

West Ham je jedna fino posložena momčad, u kojoj se zna tko kosi, a tko vodu nosi, koja ima klasu, ali koja nije sad opet svemirski brod, jer puno bolje momčadi smo vidjeli protekle tri godine u Zagrebu. Taj West Ham je nogometno demolirao Dinamo, koji nije imao ni glavu niti rep.

Alen Peternac, prvi Krznarov suradnik je na poluvremenu u kamere priznao da je taktika pogrešno odabrana. Dinamo nije imao agresivnost, snagu, gard, sve ono što ga je krasilo. Bilo je neobično puno pogrešnih dodavanja. Od prve do posljednje minute prvog čina Petković, Oršić, ponajbolji Dinamovi igrači u posljedje tri sezone nisu postojali. Ne igraju oni apsolutno ništa od početka sezone. Kakav je Jakić igrač za ovo društvo koje je ostalo u sredini terena najbolje je pokazala ova večer.

Prve minute nastavka su otkrile bolji sustav igre, ali sve je bilo uzalud, jer nije bilo raspoloženog pojedinca. I opet velika greška koju je Rice iskoristio i pokazao da Damir Krznar ima puno više problema nego što je on očito svjestan. Najprije mora od ove ipak dosta drukčije momčadi složiti cijelinu. Pronaći pravi sustav, igrače dovesti u formu, a oni ga moraju početi slijediti.

Damir Krznar, vječni Mamićev pomoćnik, koji je hitno morao na ‘službeni put’, preko noći u ruke je dobio Dinamo. Bez samostalnog iskustva, ali i bez moći odlučivanja – jer igrače niti kupuje niti prodaje on, bivši lijevi bek morao je pokazati što zna. I ostati na Dinamovom nivou iz proteklih sezona na koje je razmažena Dinamova publika navikla. Nakon što mu je čika David Moyes očitao taktično-tehničku lekciju, nakon što je Damirova akrobacija sa igračima neuspjela, sve je očtije da Dinamo nema – gazdu niti na klupi, niti na terenu.

Nisam posve siguran da Dinamo može funkcionirati bez – gazde. I to onog iz Plavog salona.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare