SKener: Što to Hajduk može naučiti od Osijeka

Igor Flak 17. tra 202114:11 0 komentara
Manuel Geisser

Vizija je problem koji se vidi kada se uspoređuju Hajduk i Osijek

Vizija (iz latinskog viso), dalekosežna zamisao ili predodžba o željenom i predvidljivom razvoju događaja ili pothvata. Tako nekako, slavni splitski klub to nema, a klub kojeg voli Slavonija – Osijek to ima. Vidjelo se to i u 96 poljudskih minuta, utakmici u kojoj je Osijek realno spašavao sezonu, odnosnu igrao da bi još produljio nadu u svoje prvo osvajanje naslova prvaka, a Hajduk uspio biti tek skromni sparing partner. Tramezzanijevi nogometaši nisu uspjeli u cijelom dvoboju uputiti udarac u okvir gola. A Talijan, koji, vidi se nije trener za Splićane je samo skrušeno rekao – vidi se razlika između dva kluba.

Osim što su opravdano ljuti na Dinamo, koji je na mnoge nesportske načine stvarao svoju snagu i gradio dominaciju, nažalost u Splitu je ostao samo mit o jednom 110-godišnjaku. U Dinamu je postojala vizija, nažalost na temeljima kriminala, tako da se za tu opciju nikako ne mogu odlučiti. Ali viziju, plan i cilj, kakav takav je imala i Rijeka i Osijek. Hajduk, nažalost – nije.

Osijek, koji gradi stadion, čiji se vlasnik zna, imao je ambiciju pokušati se boriti s Dinamom za naslov prvaka. Bilo bi normalno da tu ambiciju Hajduk ima uoči svake nogometne sezone. Osijek, kad je vidio da nema trenera, a imao je u proračunu sredstava, doveo je trenera koji je etabliran, koji je pokazao u Maksimiru da je posve sazrio. I bez obzira što ima slabiju momčad od Dinama, Bjelica je uspio dovesti HNL sezonu 2020./21. do maksimalne napetosti. Tako da će dvoboj u Gradskom vrtu u srijedu 21. travnja u 20:30 sati između Osijeka i Dinama ipak biti prava borba za naslov.

Hajduk, ima problem sa svojom kompletnom strukturom. I dok taj slavni klub neće imati – gazdu, dokle god će se klub voditi na način iz prošlih godina, nažalost po Hajdukove navijače u leđa će gledati – Osijeku, Rijeci, ….

 

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!