SKener: Što bi Hajduk dao za Tomića i Palikuću

Blog 30. kol 202116:33 0 komentara
Petter Arvidson / BILDBYRAN / kod PA

Nakon Tobola je bilo posve jasno - Jens Gustafsson nije trener koji ima kvalitetu da bude trener Hajduka

“Koliko je koeficijent na PAOK?”
– Dva.
“E, na to bih ja kuću stavio.”
– Ma, nemoj biti siguran, Rijeka je složila baš finu ekipu.

Istina, kada se sve analizira grčki PAOK je nedvojbeno bio najjači suparnik od svih klubova koji su ovoga ljeta stajali na putu ambicijama hrvatskih nogometnih prvoligaša. Rijeka, ruku na srce nije mogla PAOK-u ništa. Kao niti većina HNL ligaša koji su pokušali dohvatiti barem Konferencijsku ligu.

Nedjelja je ponudila dva HNL-a derbija, četiri momčadi koje u ovom trenutku imaju isti broj bodova. Početna neizvjesnost je tu, ali dosta toga se već ogolilo. Nešto se znalo – Dinamo ima najjaču momčad, Osijek limitiranu, Hajduk najslabijeg trenera (to je svima postalo jasno nakon dvije utakmice protiv Tobola), Rijeka najboljeg. Čini se i najboljeg sportskog direktora.

Damir Mišković je pragmatični poslovođa. Pokrije se s onim što ima. Prodaja najboljih igrača, ili onih koji mogu postići najbolju cijenu bio je njegov primarni zadatak. Često je to vezalo ruke Keku, Bišćanu i Rožmanu, ali unatoč tome Rijeka je imala svoju konstantu. Borba za vrh i osvajanje trofeja nešto će što će ostati iza Rijekninog predsjednika. Ovog je ljeta čini se napravio jedan pravi potez. Robert Palikuća, domaćoj javnosti relativno nepoznati bivši nogometaš, nakon rada u sportskom menadžmentu Nunberga stigao je na Rujevicu.

I njegov je zadatak bio zajedno s Tomićevim željama koliko toliko popuniti svlačionicu. Obregon je došao iz Varaždina, Ampem iz Šibenika, a Palikuća je iz Njemačke doveo Abassa i posudio ga od Mainza, te jedno pravo, ali moćno i etablirano ime Josipa Drmića, koji je za reprezentaciju Švicaske odigrao 32 utakmice i zabio deset pogodaka. On je posuđen od engleskog Norwicha.

Evidentno je da je Tomić točno znao što želi, kako u veznom redu nema klasu ni Dinama ni Hajduka, uspio je posložiti igru prema igračima koje ima. Polukontra i kontra je njegov forte, a Rijeka ostavlja dojam momčadi koja će samo dodatno rasti. Još kad bi Miško malo otvorio sef za dobrog veznog igrača.

Jadranski derbi je pokazao predsjedniku Hajduka Jakobušiću što bi dao da ima – Tomića i Palikuću.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!