SKener: Sad ili nikad? Biste li se kladili na Kovu?

Igor Flak 17. velj 202112:58 > 13:43 0 komentara
sportklub

Engleski mediji sve više hvale igru našeg reprezentativca

Mateo Kovačić klizi kao nož kroz maslac – napisao je The Sun. Možda nije najrelevantnija novina, ali svakako je interesantno zapažanje nakon igre hrvatskog reprezentativca u dvoboju Chelseja – Newcastle 2:0.

Kolega koji je komentirao utakmicu rekao mi je da nije vidio zreliju igru Matea Kovačića. Traži loptu, nameće se kao glavni organizator i pokretač akcija londonskog kluba. I njegov novi trener Nijemac Thomas Tuchel je hvalio prezentaciju, čak je otišao i tako daleko te je rekao da ga voli.

Moderno nogometno doba, u kojima skauti prate nogometaše koji tek skinu pelene, a za sve to brzo doznaju i novinari, pisali su o Mateu Kovačiću još dok je bio u pred tinejdžerskim godinama. Nakon Kovačića takav su tretman što se tiče zagrebačkih novinara i nogometnog kluba Dinamo imali Alen Halilović i Ante Ćorić.

Kovačić, koji je davno proglašen wunderkindom, svoj je potencijal iskazivao u Dinamovom dresu. Da su ga pomno pratili skauti potvrđuje i odlazak u Inter gdje mu se nestalnost forme i pojavljivanje u udarnom sastavu pripisivalo kao nedostatak godina i zrelosti. No, poziv madridskog Reala je bila i definitivna potvrda da u Mateu leži taj potencijal za najviše stvari. Sve se kod njega zapravo odigravalo poprilično rano. U Madridu se nije uspio nametnuti do te mjere da bude posebno važan. Nije to bio ni lak posao s obzorom da je Real tada bo moćan s Ronaldo u naponu snage. Luka Modrić je bio u svom zenitu, Kroosa su voljeli treneri i premda je osvojio lijepe trofeje Kovačić nije bio do kraja ispunjen.

Iz Reala odlazi u Chelsea i danas je plavi dres tog kluba njegova postaja u kojoj mora potvrditi može li postati on taj glavni igrač. Ima samo 26 godina, Pršo je potpuno eksplodirao u 29 kada su se sve stvari posložile. U stalnim raspravama je li Mateo Lukin nasljednik  u reprezentaciji ili će to biti Vlašić i Pašalić zapravo čekamo odgovor na to pitanje. U posljednjoj utakmici za reprezentaciju, koju je Hrvatska izgubila 3:2 u Splitu Kovačić je zabio dva gola, od svoja tri u 63 nastupa za kockasti dres.

Tuchel mu daje potpunu slobodu, Dalić će mu sigurno otvoriti dovoljno prostora, a na Mateu je zapravo da pokaže kakvu će na kraju karijeru ostvariti i kakvu igračku veličinu dosegnuti. Do tada nam preostaje da pričekamo, a vas i pitamo biste i se kladili na to da će Kovačić ostaviti onakav trag u nogometu kakav smo svi zapravo i očekivali.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!