SKener: Postoji li još kemija između Dalića i momčadi?

Blog 27. ožu 202121:10 1 komentar
REUTERS/Antonio Bronic

Tri udarca na gol protiv Cipra? To je nešto što se zove - veliki problem

“Odgovoran sam za poraz u Sloveniji”, kratko i jasno rekao je izbornik Hrvatske Zlatko Dalić.

Ceh su platili – Vida, Kramarić, Kovačić i Vlašić. Prigodu su dobili Čaleta-Car, Brekalo, Budimir i Pašalić. Nakon devedeset minuta na Rujevici bilo je to “sjaši Kurta, za uzjaši Murta”.

Grč! Riječ kojom je izbornik opisao i drugi nastup svojih izabranika u kvalifikacijama za SP 2022.! No, Ciprani su si sami zabili gol, kojeg je Pašalić samo verificirao. I jedino što će se pamtiti nakon utakmice su tri kvalifikacijska boda.

Zlatka Dalića treba promatrati u razdoblju od jeseni 2018. godine do današnjeg dana. Dvije prave utakmice (Slovačka u Bratislavi i Mađarska u Splitu), plasman na Euro 2020. godine. Dva nastupa u Ligi nacija koji su nam otvarali oči – da nam jake reprezentacije polako bježe.

Na tom Dalićevom putovanju odustajali su neki važni igrači, a izbornikov zadatak je bio da složi jedan koktel od ruskih junaka i igrača koji su čekali svoje vrijeme. Kovačić, Vlašić, Pašalić, Livaja, Santini, Budimir. To su igrači koji su trebali preuzeti teret od bivših Vatrenih – Subašić, Mandžukić, Ćorluka, Rakitić.

No, da nema Luke Modrića, ova bi se reprezentacija bojim se poprilično srozala. Dalić je jedino dobio golmana,  Livaković je dostojna zamjena za Subašića.

Dalić je svjestan problema i to je dobra vijest. Da li on zna kako taj problem riješiti? Odgovor na to pitanje je nešto što zapravo sve zanima. Može li skrojiti novo odijelo, ima li dovoljno dobrog štofa za to? I ono što mene najviše zanima – ima li još uvijek dovoljno kemije između Zlatka Dalića i njegovih nogometaša. Koji ga očito u ove dvije utakmice nisu pratili.

Cipar i Malta će omogućiti Daliću da sprema Hrvatsku za Euro. I odlučiti o njegovoj sudbini.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare