SKener: Plavi izgubili bogatstvo, nešto će trgovci smisliti

Champions League 25. kol 202123:20 0 komentara
Guliver Image

Krznar je kopirao stari Ćirin štos, ali nije to Dinamu pomoglo. Za ovaj mirukul trebala je velika momčad i još veći strateg

Jedna katastrofalna večer u Moldaviji, koja nije posve slučajna, odredila je sudbinu GNK-a u sezoni 2021./22., ali vjerojatno i dalekosežno. Dinamo je izgubio 20 milijuna eura porazom u dvomeču sa Šerifom, koji je sada međusobni euro-skor izjednačio na 2:2. Poznavajući ljude koji vode i oni koji fizičku tu sjede, sve će ponovno svesti na – trgovinu.

Što se dogodilo u Maksimiru od trenutka kada je i drugi bjegunac od domicilnog pravosuđa morao u ‘Svetu zemlju’? Cilj se nije promijenio – to je bio plasman u Ligu prvaka. Ždrijeb nije bio ni najbolji, ali svakako na kraju je bio daleko od najgoreg. Posebno, jer je dobar dio momčadi koji je to trebao ostvariti nadvisio Tottenham. I u Europi uglavnom izgledao – ozbiljno.

Nenad Bjelica je uz Zorana Mamića stvarao selekciju, današnji trener Osijeka je uspio rehabilitirati neke ugasle karijere (Oršić, Petković), imao je europskog dragulja Olma i prije svega jako, jako gladne igrače. Koji u tom trenutku nisu prije svega mislili samo na svoju, nego i klupsku afirmaciju.

Zoran Mamić je snagom svog autoriteta samo nadograddio dobar Bjeličin posao, nema dvojbe da je tu veliku ukogu odigrao i Damir Krznar. On je radio onaj najteži dio posla, a Mamić se stigao baviti i sportskom politikom, a opet imao dovoljno vremena da kad se igrači malo opuste on to stigne prišarafiti. Tottenham, koji je pripremao, ali nije vodio (kao Zebec i Horvat), bilo je čudo koji će se prepričavati generacijama.

A onda je – asistent ostao sam. U jednoj ruci skice najboljeg polaznika u generaciji pri akademiji HNS-a, a u drugoj mobitel i stalno otvorena veza. Tko, gdje i kada treba doći, otići, igrati. Dinamo je izborio Ligu Europe, ima tri boda manje za prvim u HNL-u, ali i utakmicu manje. Iz tog kuta nije Krznar ništa lošiji od mnogih prethodnika. No, dojam cijelog ljeta nije onakakv kakvog su ga imali Bjelica i Zoran Mamić.

No, dan uoči uzvrata i epizoda s Jakićem samo je potvrda da ispod juga nije ni homogeno ni idilično. Krznar je kopirao stari Ćirin štos, izbacio igrača iz momčadi, prebacio ga gazdama da se s njim bave, ali nije to Dinamu pomoglo. Za ovaj mirukul protiv Moldavaca trebala je velika momčad i još veći strateg.

Šerif je tiraspolskim pucnjem u ‘vreću punu love’ Dinamu uzeo 20 milijuna eura. Što god bilo s Krznarom, trgovci će već nešto smisliti. Jet to je GNK koji traje…

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!