SKener: Oršiiiiić! A mislio sam da je Lamza nenadmašan

Blog 18. ožu 202121:44 > 23:55 0 komentara
Foto: REUTERS/Antonio Bronic

Hat-trick kojeg će Dinamovi navijači prepričavati s koljena na koljeno

Dinamo je u svojoj povijesti imao velikane. Jedan je dogurao do Zlatne lopte, mnogi su osvajali najvrijednije nogometne trofeje, a Mislav Oršić je postigao najveći hat-trick u modroj povijesti. Prvi gol projektil, drugi kao Gerd Muller, treći pak majstorski odmjeren udarac.

Odmah mi je na pamet pao Stjepan Lamza. Dinamo je u polufinalu Kupa Velesajamskih gradova na ovom istom stadionu lovi 3:0 prednost Eintrachta iz Frankfurta. Bila je to utakmica života Stjepana Lamze, simultanka. Dinamo je dobio 4:0 Belinovim golom u 102. minuti. Nažalost, bio je to i Lamzin kraj, jer je bao s balkona u ludoj fešti.

Mene je put malo podsjetio na Dadu Pršu. Bio je talentirani klinac, živio u kvartu Srednjaci na zagrebačkoj Trešnjevci, a karijeru je kao i Joško Gvardiol, koji je također sa Srednjaka počeo u popularnoj Grabi. Igralištu nogometnog kluba Trešnjevka. Nakon ‘zelenih’ otišao je u Kustošiju, a preselio se u Špansko, te otišao u zaprešički Inter. Do kadeta je igrao na poziciji zadnjeg veznog, no neki pametni trener je iskoristio njegovu brzinu i gurnuo ga na krilo. Kao tinejdžeri je igrao u mladim reprezentacijama zajedno s Kovačićem, Brozovićem.

Mislav je 2015. godine otišao u južnokorejski Jeonamm Dragons, tamo je zabio 14 pogodaka i 10 asistencija. Korejski mediji su napisali hvalospjeve o nogometašu koji trčao brzo, borio se žestoko i nije prestajao vjerovati u sebe. Morao je iz Koreje otići u kineski Changchun Yatai i tamo je naporno trenirao, radio i nije prestao vjerovati.

Kao dječak je odlazio u Maksimir, bila je tada tamo plava generacija Modrić, Da Silva, Ćorluka… Sanjao je jednog dana da ih možda negdje sretne. No, iako je Maksimir bio 45 minuta udaljen tramvajem, Oršić je morao proputovati pola svijeta da bi se ipak vratio u Zagreb i stigao u Dinamo u ljeto 2018. godine.

Tri godine iz bajke. Stigao je do reprezentacije, odigrao brojne sjajne utakmice, a zajedno s Dinamom rastao je i ovaj plavokosi nogometaš. U četvrtak 18. ožujka 2021. godine ostvario je nešto o čemu je samo kao dječak mogao maštati. To što je u hladnoj maksimirskoj noći napravio Mislav Oršić prepričavati će Dinamovi navijači s koljena na koljeno.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!