SKener: Moramo biti prvi, sve drugo će biti – neuspjeh!

Blog 1. ruj 202123:55 > 02. ruj 2021 0:08 0 komentara
AP Photo/Pavel Golovkin

Kovačić je na trenutku naznačio da bi mogao biti - taj, ali treba mu kontinuitet. I više odvažnosti

Hrvatski nogometni reprezentativci su sami sebi za ovu utakmicu dali ocjenu – 3!   Izbonik – 4. Naši dečki iz kabine su ovako rekli: dojam Hrvatska, a Rusija je bila opasnija. Stara poslovica bi pak rekla – ni smrdi ni miriši.

Prije 15 godina u ovoj istoj Moskvi, na drugom stadionu na putovanje su krenuli Modrić, Dudu i Ćorluka s tada hrabrim Slavenom Bilićem. Tamo je počela priča koja je svoje finale, uz uspone i padove doživjela u Moskvi. Tu, baš na Lužnjikiju na kojem ovoga pita nismo izgubili, ali ostalo je visjeti nešto u zraku.

Luka Modrić, kapetan, senator, 2018. godine Balon d’Or je pred umirovljenjem jedne velike Vatrene karijere. Ozljeda, godine, dobro i još jedan ciklus koji je kratak. Tri mjeseca do godine dana. I zato smo čekali ovu rusku večer koja bi nam dala odgovor – tko će zamiijeniti Luku Modrića?

Prvo, nitko ga ne može zamijeniti, odnosno nadmašiti od ovog kadra to je jasno kao dan, ali kako će Hrvatska igrati bez njega? I tko će biti taj koji bi to trebao povezati. Je li to napokon Mateo Kovačić? Šteta što je ostao bez snage u zadnjem drblingu ili preciznije u zadnjem udarcu. Bio bi to gol za tri boda i kruna utakmice u kojoj su njegove lopte ipak bile najopasnije. Jedan sam od onih koji Kovu nikako ne mogu klasificirai u zvijezdu, a on taj potencijal ima.

Hrvatska je u Moskvi na trenutak imala dojam, ali nije imala snagu. Odlučnost, pravog centarfora, završni udarac. Nije bilo niti dovoljno dobre konbinatorike, premda ima tu i talenta i klase.

U ovoj skupni Hrvatska ima još jedno ozbiljnije gostovanje u Bratislavi. U kojoj treba imati više petlje. I onda Sloveniju i Rusiju kod kuće. Dijelimo prvo mjesto, na kraju moramo biti prvi. Imamo najbolje igrače u odnosu na konkurente, uostalom imamo i Modrića. Sve drugo će biti – neuspjeh.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!