SKener: Makarski memento

Igor Flak 28. velj 202117:09 > 18:00 0 komentara
Navijači Hajduka

U ovoj priči meni je najveći problem stav stanovitog Antonia Brkulja

Predsjednik Društva prijatelja Hajduka (broji 600 članova, aktivno od 2017. godine) iz Makarske Antonio Brkulj smijenjen je s mjesta predsjednika, nakon niza poziva i poruka, nije navedeno jesu li prijetećeg sadržaja. O kakvom se grijehu radi među prvima je prenio Dalmatinski portal.
Točno, sin našeg predsjednika bio je (zajedno s još dvoje djece iz Makarske) na 3 treninga u Zagrebu, na koje ga je odveo kao ‘nagradu’ za njegovo treniranje menadžer iz susjedne općine Mate Jozipović, s kojim je mali odradio neke individualne treninge. Radi se o isključivoj privatnoj, roditeljskoj odluci na koju nitko od nas nije mogao niti uopće ima pravo utjecati, jer svaki roditelj ima potpuno pravo odlučiti o svom djetetu, pa tako i na koje treninge i u koji klub će otići, a mi nismo ni znali za tu odluku.

Dakle, na ovaj način su se članovi udruge pokušali ograditi od jednog očito ‘besramnog pokušaja izdaje Hajduka’ i svega onog što on treba predstavljati u očima jednog njegovog člana i simpatizera. Pisana su tu priopćenja, svi su odjednom bili zgroženi pomisli da bi netko iz Makarske i pomislio testirati svog mališana u Dinamu. Samo po sebi je tužno, što se u ovoj maloj, ali nažalost primitivizmom velikoj državi, uopće može takvo što dogoditi. Da sad ne idem u genezu odnosa Dinama i Hajduka, koji je nažalost godinama sustavno uništavan, da ne spominjemo kako smo neraskidivo vezani u sasvim običnim, a važnim stvarima životnim stvarima, ljubavima, turizmu, ekonomiji, školovanju…

“Stojim uz moje prijatelje iz DPH Makarska, imaju moju punu podršku. Mi smo dobrovoljna udruga i svjestan sam da neki ne žele da ih predstavlja čovjek čiji je sin otišao na treninge Dinama. Da sam znao da će se ovakva prašina dignuti, ne bih pustio sina – izjavljuje Antonio Brkulj. 

Nažalost, ovo i je najproblematičniji detalj, stav prozvanog roditelja, stanovitog Antonia Brkulja i prihvaćanje nametnutne krivnje (?!), u ime, koga, čega, čijih interesa zapravo je najgore što je mogao učiniti.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!