SKener: Ma(J)estro!

Blog 20. srp. 202122:35
Podijeli:
Luka Stanzl

Njegov talent nije upitan, ali dosad to nije ponavljao. Lovro Majer sazrijeva, ovo je bila njegova najbolja europska utakmica u Dinamovom dresu

Zvonimir Boban je ispred zapadne tribine maksimirskog stadiona jednu loptu ulovio u zraku, prebacio suparnika i opalio prema južnom golu. Bila je to utakmica Dinamo – Vardar, a Zvone se još nije počeo ni pošteno brijati. Tata se podigao na noge, uzeo me za ruku i rekao:
“Igo, idemo doma, sve smo vidjeli.”
Gledao sam ga u čudu.
“Tako je igrao Lamza.”
Od tog trenutka u obitelji je starija generacija bila za Zvonu. Ja sam pak, gledajući obojicu u juniorskim derbijima protiv Lončarevićeve Lokomotive bio za Roberta Prosinečkog. Na sreću obojica su Dinamovom majici ponudili dašak čarolije. Trenutka zbog kojeg se kupuje ulaznica.

Dinamo se u utorak 20. srpnja 2020. dugo mučio sa žilavim “staračkim domom” iz Nikozije. I nekako se činilo da će ih srediti Bruno Petković. bolji no u prethodnim susretima, a dovoljno iskusan da može zabiti ili asistirati u važnom trenutku. No, ispračen je uljudim aplauzom, a da se reflektor dugo zadrži na njegovj zlatnoj kosi, te plavom ceneru pobrinuo se – Lovro Majer. Nogometaš koji su svom arsenalu ima sve moguće nogometne poteze, no i nogometaš koji još uvijek prerijetko otključava to spremište svoje igračke raskoši. Bilo je njegovih minijatura i dosad, ali pojavio se u za Dinamo jednoj od ključnih ljetnih utakmica. Finta kod prvog gola i ne baš idealan uadarac nešto je što ovoj čarobnoj igru udahne dušu. I asistencija za Jakićev gol, kome ne smijemo uzeti veliku zaslugu za 2:0, nešto je što će Lovru Majera prometnuti u junaka ove sparne, pa pljuskom okupane maksimirske noći. Njegov talent nije upitan, ali dosad to nije ponavljao. Lovro Majer sazrijeva, ovo je bila njegova najbolja europska utakmica u Dinamovom dresu.

Dinamov navijač može uživati u trenutku, no Damir Krznar ipak neće spokojno čekati put na Cipar. Naime, Ademi i Ivanušec su mu razlog za brigu i predstava u prvom činu ovog dvomeča. No, ima nešto u što se može ipak pouzdati. A to je klasa koja živi u svlačionici pod jugom. Danas Majer, sutra Oršić, prekosutra Petković ili Ivanušec…

Komentari

Vaš komentar