SKener: LeBron i zašto sam na njegovoj strani

Igor Flak 5. tra 202112:44 > 12:49 3 komentara
Valencia
Guliver Image

Neću na ovom mjestu dijeliti lekcije, zapravo me svaki put rastužuje činjenica da uopće moram spomenuti riječ segregacija.

Nogometaši Valencije napustili su teren u 30. minuti susreta nakon što je branič Mouctar Diakhaby optužio protivnika za rasizam. Španjolski mediji navode kako je francuskog braniča na rasnoj osnovi vrijeđao Cadizov branič Juan Cala.

Trener Valencije Javi Gracia rekao je kako je Diakhaby “ozbiljno potresen” naglasivši kako je njegovoj momčadi rečeno da bi mogli biti sankcionirani ako se ne vrate na teren.

“Razgovarali smo s Diakhabyjem, rekao je da nije u mogućnosti igrati, ali razumio je da se moramo vratiti jer nam prijete sankcije,” rekao je trener.

Uefa i Fifa se godinama hvale kako se bore protiv rasizma, nema tog nogometaša koji nije sudjelovao u spotovima, posebno je upečatljiv onaj “NO RACISAM” i RESPECT od Uefe.

Španjolski nogometni savez je, koliko ja znam član Uefe, pa izričito naglašavaju kako bi u ovom slučaju Valencia bila kažnjena da se nije vratila na travnjak.

Neću na ovom mjestu dijeliti lekcije, zapravo me svaki put rastužuje činjenica da uopće moram spomenuti riječ segregacija. Ostat ću samo na jednom detalju. Prije mjesec i pol dana na društvenim mrežama su ‘pričali’ Zlatan Ibrahimović i LeBron James.

Tako je Zlatan Ibrahimović napisao:

Fenomenalan je u tome što radi na parketu. Ali mi se ne sviđa kada ljudi steknu status i ugled i onda se počnu baviti politikom. Bavi se u nečemu u čemu si dobar ili najbolji.”

Brzo je stigao odgovor košarkaša LA Lakersa:

Nikada neću zašutjeti na stvari koje su pogrešne. Propovijedam o svojim ljudima i o jednakosti, društvenoj nepravdi, rasizmu, diskriminaciji birača, stvarima koje se događaju u zajednici jer sam u jednom trenutku i ja bio njezin dio te vidio stvari koje su se događale i koje se još događaju. Nema šanse da bih se ikad držao samo sporta jer razumijem ovu platformu i koliko jak moj glas može biti”.

Eto, sve je rekao LeBron i zato sam na njegovoj strani.

 

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare