SKener: Krznar tek treba dokazati da nije Buvač

Igor Flak 23. tra 202113:00 0 komentara
Aleksandar Djorovic

Mamić će se na neko vrijeme odmarati od nogometa, a karijera Damira Krznara definitivno je na prekretnici

Život te katkad dovede u onu situaciju – stani-pani, odnosno u trenutak u kojem preko noći moraš pokazati jesi ili nisi. Upravo se to dogodilo Damiru Krznaru, bivšem nogometašu Dinama, a danas treneru kluba iz Maksimirske 128. Nakon potvrde pravomoćne presude Zoran Mamić je odstupio s mjesta prvog trenera, a njegov dugogodišnji prvi pomoćnik postao je šef stručnog štaba hrvatskog nogometnog prvaka.

Poznajem Krznara s njegovih maksimirskih početaka kao jednog vrlo radišnog i spartanski odanog sportaša. Često smo znali razgovarati i uvijek bih kod njega osjetio da čvrsto stoji na zemlji, svjestan što i koliko može kao sportaš pružiti. Igrao je u moćnom Dinamu s kraja prošlog stoljeća, a njegov sljedeći izbor je bio – posao nogometnog trenera.

Bio je najbolji polaznik u svojoj klasi na nogometnoj akademiji HNS-a, bivši suigrači i suparnici koji također u tom terminu pohađali Akademiju zvali su ga – štreber. Imao je najbolje ocijene, a posebno se kroz svoj rad posvetio taktici. U tom segmentu je najviše radio, a kompletan svoj trenerski put zasad je bazirao u odnosu s braćom Mamić. Posebno Zoranom, kojem je bio pomoćnik. I u Dinamu, ali i u Al Nassru, Al Ainu i Al Hilalu. Dakle osam godina zajedničkog puta u kojem su dobro upućeni znali povući paralelu da je Krznar Mamiću ono što je Buvač godinama bio Jurgenu Kloppu.

Mnogi su skloni ustvrditi da Zoran Mamić ne bi napravio takve rezultate da mu Krznar nije bio desna ruka. Na neko vrijeme Zoran Mamić će se odmarati od nogometa, a karijera Damira Krznara u ovom trenutku je definitivno na prekretnici.

Pobjeda protiv Tottenhama, koja je doista jedna od najvećih u povijesti će ostati zauvijek Krznarova. Doduše, on je tu Ivica Horvat, a Mamić je Branko Zebec. Naime, takav je odnos snaga bio između polufinala i finala Kupa Velesajamskih gradova. Naravno, da nisam mislio usporediti Mamića sa Zebecom, jer je to u svakom pogledu nemoguće, već samo želio dovesti u kontekst taj trenutak. Zebec je dao ostavku prije finala s Leedsom, a Horvat je završio posao.

Krznar je u dvije utakmice protiv Villareala bio uplašeni zec, u Osijeku je pak dugo čekao svoje vedete da mu donesu pobjedu koja bi vjerojatno značila i naslov prvaka. Dinamo, koji ima teži raspored u raspletu sezone, nedvojbeno ima najbolju momčad, najširi roster. A Krznar ipak još ne može spokojno spavati.

Dinamov trenutni trener ima nesporeno nogometno znanje. Ali, meni je još uvijek veliki upitnik? Može li voditi grupu, je li dovoljan šmeker i mangup da bi mogao biti prvi trener. Ili će zauvijek ostati odličan drugi čovjek. Krznar tek treba dokazati da nije Buvač. Vrlo brzo ćemo doznati..

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!