SKener: Kada bi ispadanje bilo najveći Dinamov problem

Blog 15. tra 202123:12 > 23:15 0 komentara
AP photo/Alastair Grant, Pool

U dvije utakmice Villarreal je nadigrao Dinamo, koji nije imao dovoljno samopouzdanja.

Rudi Belin, jedan od ljubimaca Dinamovih navijača iz generacije 1967. godine prije odlaska u Villarela došao je i motivacijskim govorom pokušao ohrabiti današnju generaciju modrih.

Dečki moji, gospodo pravi dinamovci! Hvala vam za ovo, znajte da su sve moje misli vezane uz vaše igre. Čeka vas teška utakmica, ali – koja nije teška? Želim vam samo reći da ste bolji i da možete pobijediti! Bitno je da igrate svi za jednog i jedan za sve i da ponosno izađete s terena. A, ponosan si ako pružiš sve od sebe. Nogomet je jako zeznut jer ne možeš se toliko veseliti pobjedi koliko možeš biti tužan ako izgubiš i zato moraš dati sve od sebe. A, vi imate kvalitetu, budite uvjereni u to!

Bilo je to i simpatično i dirljivo, ali zapravo bio je to govor u kojem je i Belin naš sanjao. Isti taj Rudač je 19. travnja 1967. godine postigao treći Dinamov pogodak u pobjedi protiv Juventusa – 3:0. Novak i Mesić su bili strijelci prva dva pogotka. To je bio i posljednji Dinamov plasman u polufinale jednog europskog natjecanja.

Unai Emery je koliko god to sad možda čudno zvuči navijačima Arsenala – ozbiljan trener. Pristupio je četvrtfinalu Europske lige oprezno i studiozno. Odlučio je žrtvovati i jednu prvenstvenu utakmicu protiv Osasune da bi imao spremnu momčad za dvoboj protiv Dinama. U dvije utakmice je nadigrao Dinamo, koji nije imao dovoljno samopouzdanja. Kod 3:0 su plavi počeli igrati, ali bio je to potez očajnika. Villaereal je izgledao puno organiziranije, kao momčad koja ima glavu i rep.

Nije to Dinamo iz 1967., nema toliko nogometnu kvalitetu, nije to momčad koja može ponavljati Tottenham. Nije to ni realno očekivati. Jedna ekstra klasa – Petković, jedan dobar napadač – Oršić, jedan odličan golman – Livaković i jedan silno nadareni klinac – Gvardiol (koji odlazi) kreirali su jednu vrlo lijepu sezonu. I ostat će upisano to četvrtfinale kao doseg kojeg će se Dinamov navijač rado sjećati.

No, bojim se da ispadanje od Villareala nije najveći Dinamov problem. Već dani koji dolaze….

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!