SKener: I bijaše derbi, a sudac nije bio Plavi!

Blog 21. tra 202123:19 > 23:21
Guliver Images

Bjelica je prvenstvo učinio kompetitivnim i na tome mu treba nakriviti šešir.

Tempo, trka, žustrina, golovi, bitka, sjajne obrane, dosuđeni, pa poništeni kazneni udarac. To je epilog dvoboja Osijeka i Dinama 1:1, derbija koji se najavljivao kao možda i ključni trenutak sezone. Najave su, kao i uvijek bile bogate i bombastične, a nogomet te večeri u Gradskom vrtu – pravi, muški, s dramatikom do posljednjeg trena i zalaganjem do posljednjeg daha.

‘Virtus, non copia vincit‘, odnosno ‘Pobjeđuje hrabrost, a ne mnoštvo’ – transparent je koji je Kohorta ostavila na sredini istočne tribine stadiona u Gradskom vrtu. I bio je njihov Osijek i hrabar, odlučan, u nastavku i bolji od suparnika. Osijeku je nedostajao jedan vrhunski Bočkaj i ponešto mirnoće u važnim trenucima. Mierez je još jednom bio opasan, a obrana Livakovića i čestitka Argentinca Dinamovom golmanu je postala viralna.

Bjelica je ovu sezonu HNL-a uspio učiniti kompetitivnom u odnosu na Dinamo i na tome mu se mora nakriviti šešir. Nitko (osim Bakija, op. p.) u trenutku njegovog dolaska nije vjerovao da će se potući s Modrima za naslov. A, eto šest kola do kraja kako je i sam rekao još je živ. Ima tri boda manje od Dinama (u stvarnosti dva, ali ako bi na kraju sezone Dinamo i Osijek imali isti broj bodova, slavili i Zagrepčani jer su u četiri utakmice osvojili više bodova 7:4) koji ima utakmicu manje.

Dinamo je u derbi ušao odlučan da završi sezonu. Brzi gol, silna energija i raspoloženi Petković. Ali samo do poluvremena. Nisu odigrali kompletnu utakmicu, te uz Livakovića i Petkovića nisu imali igrača na pravoj razini. Krznar, koji je u vitalnom dijelu sezone uskočio u velike cipele mora dokazati da u njima zna i dinamovski hodati.

Nakon utakmice se nije pričalo o suđenju Zebeca iz Cestice, koji je u prošlosti mazao debeloj guski vrat. U Osijeku se baš trudio hodati po jajima, pazio je na svaki mogući trenutak.

Drago mi je da smo dočekali trenutak kada možemo napisati: I bijaše derbi, a sudac nije bio Plavi!